oecumenische viering ter afsluiting Gebedsweek voor de eenheid

geloofsgemeenschap: Paulus

Recht voor ogen

Dit is het thema van de oecumenische viering van de Pauluskerk en de Tuindorpkerk zondag 27 januari 2019.
Met elkaar sluiten ze deze zondag de Gebedsweek voor eenheid van de christenen af. Voorgangers zijn dominee Piet Jan Rebel en pastor Gérard Martens.
Aan de viering wordt meegewerkt door de cantorijen van beide kerken. Er is kindercrèche en -woorddienst.
De viering begint om 10. 30 uur en wordt gehouden in de Pauluskerk aan het Willem de Zwijgerplantsoen. U bent van harte welkom.

Collectedoel: Aardbevingen in Lombok

In de zomer van 2018 is het eiland Lombok in Indonesië getroffen door een serie zware aardbevingen. Bij deze ramp zijn meer dan 500 mensen omgekomen en vele dorpen zijn totaal verwoest. Een paar maanden na de ramp wonen nog veel mensen in plastic tenten en sommige gebieden zijn moeilijk te bereiken voor hulpverleners. Toch worden er lokaal veel initiatieven genomen om het eiland zo snel mogelijk weer op te bouwen. De Nederlandse Dianne Nijman woont al 15 jaar met haar man Ali Darmain op Lombok.

Ook hun dorp is zwaar getroffen en daarom zijn zij een noodhulp en wederopbouw programma gestart. Het programma bestaat uit twee delen: ze brengen levensmiddelen naar geïsoleerde dorpen in de bergen en daarnaast laten ze traditionele houten huizen bouwen welke beter bestand zijn tegen aardbevingen. Eén zo’n huis kost 700 euro. Met een dak boven het hoofd kan iedereen weer aan het werk en de kinderen weer naar school.

Van eerdere inzamelacties binnen de Martinusparochie zijn diverse noodpakketten samengesteld en heeft één gezin een nieuw huis gekregen.
Op 27 januari zal er tijdens deze oecumenische viering in de Pauluskerk weer een collecte worden gehouden.
Heel veel dank voor uw betrokkenheid en steun. Meer informatie vindt u op safelombok.com, of neem contact op met Rosanne de Vos (redevos@hotmail.com)