Rafaël

 

Lichtenberchdreef 4
3562 RD Utrecht
Onze website: http://www.sint-rafael.nl/
E-mail: secretariaat@sint-rafael.nl

 

Over ons:

Onze kerk is gebouwd enkele jaren na de periode die bekend staat als die van het rijke Roomse leven.
In die tijd maakte het (katholieke) geloof ook een integraal deel uit van het leven van elke dag. Daarom werd er door het bisdom besloten dat in een nieuw te bouwen stadswijk van Utrecht, Overvecht geheten (het staat aan de ‘andere’ kant van de Vecht) meerdere R.K. kerken zouden worden gebouwd.  Dat werden er uiteindelijk drie, de Emmauskerk, de kerk van de Heilige Geest en de Blijde Boodschapkerk.
Na een fusie in 2005 is er één kerk overgebleven, de Heilige Geest, hernoemd tot Sint Rafaël.

Nieuws

Kerk Televisie

KerkTV

De zondagse online  Kerk TV  zal blijven doorgaan voor degene die niet kunnen/willen komen.  Om de privacy te waarborgen, zullen we geen opnames maken van de kerkgangers.  Ga voor de zekerheid niet op de voorste middelste banken zitten.

Gezondheidscheck

Wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, is het niet mogelijk om deze dienst bij te wonen!

  1. Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  2. Heeft u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heeft u het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Mocht u en/of een van uw huisgenoten na aanmelding toch klachten krijgen, verzoeken we u om thuis te blijven

Catechese

Zie de website www.sint-rafael.nl in een nieuw tabblad

Diaconie

Zie de website www.sint-rafael.nl

Liturgie

Zie de website www.sint-rafael.nl bij het tabje vieringen of klik hier: Sint Rafaëlkerk – de kerk van Utrecht-Overvecht (sint-rafael.nl)

Vieringen:

We weten allemaal dat de maatregelen voorlopig nog blijven om de verspreiding van het coronavirus te vertragen of te voorkomen. Dat geldt vooral waar mensen in groepen bij elkaar komen zoals in kerken.

Daarnaast geldt in het algemeen om verspreiding van het virus tegen te gaan: o.a. regelmatig handen wassen, thuis blijven bij gezondheidsklachten en 1,5 meter onderlinge afstand aanhouden. Maar er zijn meer regels: speciaal voor kerkgangers! Ook als Rafael parochiegemeenschap willen wij daaraan voldoen en nog even volhouden!

De vieringen zijn
dinsdag 09.00 uur   –   donderdag 09.00 uur   –   zondag  10:30 uur

Vrijdag om 18:00 uur Latijnse Vesper

Wel zijn er strenge regels verbonden aan het weer openstellen van de kerk én is er een beperking in het aantal bezoekers. In de Rafaelkerk kunnen per viering maximaal 30 bezoekers worden toegelaten.