Sint Catharinakathedraal openbare vieringen van start

We zijn verheugd te kunnen mededelen dat de Sint Catharinakathedraal per 28 juni weer open gaat voor openbare vieringen. Zoals u weet gaat de opening van kerken vanwege Corona gepaard met strikte protocollen en richtlijnen. We vragen u daarom u te houden aan alle richtlijnen. Bij binnenkomst worden die u nog eens uitgereikt en uitgelegd.

Tot 1 juli zijn alleen vieringen toegestaan van maximaal 30 personen. Vanaf 1 juli zijn vieringen tot maximaal 100 personen toegestaan.

Zondag 28 juni:

  • 10.30 Nederlandse Hoogmis. Reserveren is noodzakelijk. U kunt reserveren via www.katholiekutrecht.nl/vieringen
  • 12.45 Engelse mis. Reservering noodzakelijk; nadere informatie zal nog worden doorgegeven via de diverse digitale kanalen van de Internationale Gemeenschap.

Door de week:

  • Ook zullen vanaf maandag 29 juni weer de z.g.n. stille vieringen starten. Ook hiervoor moet worden gereserveerd. De data van deze vieringen staan in het reserveringssysteem.

Vanaf Zondag 5 juli:  zijn vieringen van maximaal 100 personen mogelijk.

Reserveren verplicht:
Voor alle openbare eucharistievieringen moet u zich vooraf inschrijven via de website van Katholiek Utrecht, geloofsgemeenschap Catharina: www.katholiekutrecht.nl/vieringen
Uiteraard doen we ons best om oudere parochianen en parochianen zonder internet te benaderen en uit te nodigen. We willen u vragen te denken aan anderen, ze te informeren en eventueel te helpen bij een inschrijving.

Goed om te weten:

  • u wordt gevraagd op tijd naar de mis te komen i.v.m. het ontvangstprotocol
  • er is geen gelegenheid tot koffie drinken
  • de toiletten zijn tot nader order afgesloten

Ook live vieringen vanuit de Vredeskapel
Vanaf zaterdag 20 juni zal er elke zaterdagmiddag om 12.00 uur een Eucharistieviering worden uitgezonden vanuit de Vredeskapel in de St. Catharinakerk. Dit is een alternatief voor de viering van de St. Augustinusgemeenschap elke zaterdagmiddag om 12.00 uur in de Kapel van de zusters Augustinessen. Pater Martijn Schrama OSA zal voorgaan in de viering op zaterdag in de Vredeskapel. I.v.m. de corona maatregelen is het helaas niet mogelijk deze viering persoonlijk bij te wonen, deze viering is alleen te volgen via internet.