Wandelen over water

geloofsgemeenschap: Algemeen

Het is inmiddels een traditie, de jaarlijkse Vastenactie-pelgrimstocht. Voor de negende keer staat de 3-daagse pelgrimage op het programma: op 11, 12 en 13 april 2019 gaan we wandelen rondom Weesp. We pelgrimeren ter bezinning op onszelf en onze levensstijl, maar ook om geld bij elkaar te brengen voor de projecten van Vastenactie. De pelgrimstocht 2019 wordt georganiseerd door de MOV-groep van de Parochie van Levend Water Weesp, Muiden en Muiderberg in samenwerking met Vastenactie.

‘Water verandert alles’ is het thema van Vastenactie 2019. Water is de belangrijkste bron van leven. In 2019 zet Vastenactie vijf waterprojecten in de schijnwerpers, te weten in Nicaragua, Niger, Sierra Leone, Indonesië en Congo. ‘Wandelen over water’ is dan ook het thema van de Pelgrimstocht. Wandelen doen we in het waterrijke gebied van Gein en Vecht, onder de rook van Amsterdam. Vanuit en in de omgeving van Weesp. Weesp is water, om het zo te zeggen. De naam Weesp is afgeleid van het oude Wesopa, dat te verklaren is als samenstelling van de Indo-Europese woorden ‘wis’ (= wegstromen) en ‘apa’ (= water). Weesp, Wesopa, stromend water. De naam van de parochie van Weesp, Muiden en Muiderberg sluit daar goed bij aan: Parochie van het Levend Water.

U bent van harte welkom om met ons mee te lopen, ook als u één of twee dagen wilt aansluiten.

Aanmelding en kosten
De deelnamekosten zijn € 15 per dag. U hebt de mogelijkheid om te overnachten in de buurt en om gebruik te maken van de lunchpakketten en het avondeten. We hebben twee arrangementen samengesteld. Als u andere wensen hebt, kunt u contact opnemen. U kunt u via het formulier aanmelden en als u een van de twee standaardarrangementen hebt gekozen, kunt u deze meteen betalen via de webshop. Let op: wanneer u via de webshop betaalt, vergeet dan niet het formulier ook in te vullen.

Sponsoring
Als pelgrim kunt u zich laten sponsoren. De opbrengst is bestemd voor de waterprojecten van Vastenactie in Nicaragua, Niger, Sierra Leone, Indonesië en Congo. Hier leest u meer over de manieren waarop u zich kunt laten sponsoren.

 

Praktische informatie

Data: 11, 12 en 13 april 2019

Organisatie: MOV-groep van de Parochie van Levend Water Weesp, Muiden en Muiderberg in samenwerking met Vastenactie.

Aanvang: 09.00 uur verzamelen – vertrek om 09.30 uur

Lengte: rond de 20 kilometer per dag – soms iets langer.

Aanvullend programma: op donderdag en vrijdag is er na afloop van de maaltijd nog een themabijeenkomst, uiteraard ook voor mensen die niet meelopen.

De opbrengst is bestemd voor de waterprojecten van Vastenactie in Nicaragua, Niger, Sierra Leone, Indonesië en Congo.