Lezingenmiddag “De Augustinus vanbinnen”

28 januari 2024 15:00 t/m 28 januari 2024 16:30
geloofsgemeenschap: Augustinus
Locatie: St. Augustinuskerk, Oudegracht 69 Utrecht

Onze Augustinuskerk is nu ruim een maand weer open, een maand waarin veel kerkgangers het fraai gerestaureerde interieur in zich hebben kunnen opnemen. Maar misschien wilt u meer weten over de bezienswaardigheden of over de achtergronden van de kerk? Of bent u benieuwd naar wat er allemaal is komen kijken bij de restauratie? Komt u dan 28 januari naar de lezingenmiddag, “De Augustinus vanbinnen”.

Brian Heffernan, historicus en schrijver, vertelt over de cultuurhistorische bezienswaardigheden in de kerk. En wat er is veranderd in de loop der tijd, wat is er bijvoorbeeld gebeurd met de gebrandschilderde ramen. Waarom mogen de Augustinus echt een Augustijner kerk noemen?

Bart van Rossum geeft de tweede inleiding. Hij is bouwkundig adviseur bij Hylkema Erfgoed, die de restauratie van de kerk begeleidde. Hij legt uit hoe de restauratie is aangepakt en welke problemen opdoken. Hoe is bijvoorbeeld het plafond hersteld, en wat was ervoor nodig om het orgel weer recht te zetten?

In een muzikaal intermezzo brengt Caspar Becx, musicus en lid van Augustinusberaad, een scene ten gehore uit zijn voorstelling over de Belijdenissen, het bekende boek van St. Augustinus. Aan het eind van de lezingen is er gelegenheid tot vragen stellen.

Een boeiend programma dat begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.