Jongerenbedevaart naar Rome gecanceld vanwege corona

26 april 2020 t/m 2 mei 2020
geloofsgemeenschap: Algemeen

De jongerenbedevaart naar Rome, die gepland stond voor 26 april t/m 2 mei, wordt gecanceld. De organisatie heeft dit besloten met het oog op de toenemende verspreiding van het coronavirus in Noord-Italië alsook in Rome. Gerrie Conen, projectleider van JongKatholiek en lid van het organiserende kernteam: “Het is een moeilijke beslissing maar als we de risico’s tegen elkaar afwegen lijkt het ons het verstandigst om niet te gaan.”

“Het is een bittere pil voor het kernteam achter de organisatie van de jongerenbedevaart, die al bijna tot in detail was voorbereid. Er werd uitgekeken naar een bijzondere en inspirerende bedevaart. De jongeren die zich hadden aangemeld waren enthousiast, maar met de corona-uitbraak in Italië rees bij hen en hun ouders ook steeds meer de vraag of het nog verstandig was om nu te gaan. Sommigen hadden zich uit zorg hierom zelf al afgemeld.”

Reisplezier

Conen: “We moesten dit moeilijke besluit nemen, ook met het oog op de annuleringskosten van de vliegreis. We hebben met elkaar de inschatting gemaakt hoe over acht weken de situatie zou zijn in Italië. Wat als daar op dat moment bezienswaardigheden gesloten zijn met het oog op corona? Ook hebben we gezien dat door Rome zelf een internationale jongerenbijeenkomst voor begin april is gecanceld. Verder wilden we voorkomen dat we met de groep twee weken in quarantaine zouden moeten omdat iemand klachten heeft. We vermoedden dat het reisplezier sowieso een stuk minder zou zijn als er de dreiging van het virus omheen hangt.”

Alles tegen elkaar afwegend bleek zo het besluit om niet te gaan onafwendbaar. De deelnemers zijn geïnformeerd en krijgen hun geld terug. De organisatie buigt zich nog over de mogelijkheden van een nieuwe datum, maar daar is op korte termijn nog niets over te zeggen. Mocht deze datum er komen, dan krijgen de jongeren die mee zouden gaan daarvan zo spoedig mogelijk bericht.