Franciscusviering

2 oktober 2022 10:00 t/m 2 oktober 2022
geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Antonius
Locatie: Stadsklooster Antonius Utrecht, Kanaalstraat 198, 3531 CP Utrecht

Thema: Het overkomt je

Het menselijk verlangen naar heelheid daalt op ons neer vanuit het Koninkrijk van God. Dit was ook de ervaring van Franciscus. Ook zijn roeping overkwam hem. Hij werd geroepen van buitenaf en voelde van binnenuit dat hij zijn verlangen naar die heelheid, liefde en vrede gestalte moest geven in de duistere wereld van zijn tijd.
Deze viering wordt georganiseerd door de Utrechtse regio van de Franciscaanse Beweging samen met de Antoniusgemeenschap. Voorganger is Thea Peereboom. Aansluitend aan de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee.

De viering begint om 10.00 uur. Het Stadsklooster is vanaf 9.30 uur open. Iedereen die deze dienst mee wil vieren, van jong tot oud, is van harte welkom! U wordt verzoek om houdbaar voedsel mee te nemen voor degenen die noodgedwongen een beroep moeten doen op de plaatselijke voedselbank. Dit wordt voorafgaand aan de viering ingezameld.

Bereikbaarheid:
– Vanaf het Centraal Station Utrecht: loop via de traverse naar de uitgang Jaarbeurszijde. Ga op het Jaarbeursplein rechts af de Damstraat in met zicht op de Ulu Moskee. Ga voor de Moskee links af en loop in de Kanaalstraat richting het Stadsklooster.
– Met het openbaar vervoer: neem vanaf het CS buslijn 28 of 120, uitstaphalte Hasebroekstraat, loop via de J.P. Coenstraat naar de Kanaalstraat en linksaf naar het Stadsklooster.