Franciscusviering

6 oktober 2019 10:00
geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Antonius
Locatie: Stadsklooster - Antonius, Kanaalstraat 198, 3531 CP, Utrecht

De jaarlijkse Franciscusviering wordt op zondag 6 oktober om 10.00 uur in het Stadsklooster – Antonius gehouden (de kerk is vanaf 9.30 uur open).

Franciscus van Assisi gaat in zijn leven bijzondere wegen, die tot intense ontmoetingen leiden. De ontmoeting met de melaatse, die door de maatschappij uitgestoten werd, verandert zijn leven voorgoed. Dit jaar vieren we wereldwijd het achtste eeuwfeest van de ontmoeting van Franciscus met de Sultan Malek al – Kamil. Deze viering wordt georganiseerd door de Utrechtse regio van de Franciscaanse Beweging samen met de Antonius gemeenschap. Iedereen van jong tot oud die deze dienst mee wil vieren is van harte welkom. Aansluitend  aan de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee.

Iedereen wordt uitgenodigd om houdbaar voedsel mee te nemen voor degenen die noodgedwongen een beroep moeten doen op de plaatselijke voedselbank. Dit wordt voorafgaand aan de viering ingezameld.

Meer info bij Mia Maesen, email: maesen.mia@franciscanessen.nl

Bereikbaarheid

  • vanaf Centraal Station Utrecht; loop via de traverse uitgang Jaarbeurszijde. Ga op het Jaarbeursplein rechts af de Damstraat in met zicht op de Ulu Moskee. Ga voor de Moskee links af en loop in de Kanaalstraat richting de kerk.
  • Met het openbaar vervoer: neem vanaf  het CS de bus (lijn 28, 37 of 38) richting Maarssen, uitstaphalte Hasebroekstraat, loop via de J.P. Coenstraat naar de Kanaalstraat, dan naar de kerk.