DOMunder viert 5-jarig jubileum

geloofsgemeenschap: Algemeen

DOMunder viert op zaterdag 1 juni 2019 ‘DOMunder 5 Jaar’. Bijna 200.000 bezoekers zijn vanaf 2 juni 2014 in DOMunder op Ontdekkingstocht onder het Domplein gegaan. Op 1 juni is er tijdens het ‘Open Huis’ van 11.00 tot 16.00 uur van alles te ontdekken op, over en onder het Domplein.

Uniek is dat voor het eerst in 5 jaar tijd de vroegmiddeleeuwse Domplein-muntschat – gevonden bij de opgravingen voor DOMunder – eenmalig uit de kluis komt. Samen met andere bijzondere metaalvondsten, zoals glas in lood van het ingestorte schip van de Domkerk, is de muntschat op 1 juni te bewonderen in een mini-expositie in de middeleeuwse kelders van Domplein 4.

Op het Domplein kan het ‘Dompleinspel’ gespeeld worden, een soort ganzenbord over 2000 jaar Domplein. Kinderen kunnen als echte archeoloog aan de slag met ‘Graaf Junior’. Tours en mini-colleges verhalen over de verschillende opgravingen op het Domplein, het eerste plan voor een ‘Keldermuseum’ in 1936, tot aan de uiteindelijke totstandkoming van DOMunder.

Het volledige programma inclusief starttijden van de tours en mini-colleges is te vinden op www.domunder.nl/5jaar

 

Daarnaast is het Domplein extra sfeervol op 1 juni met het terras van de mobiele wijnbar Vive le Vin en door de muzikale intermezzo’s van koor DomTiDom.