Denken In de Driehoek: Lezingenserie ‘Verbeelding’

1 maart 2023 20:00 t/m 21 juni 2023 21:30
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, Utrecht (naast de Gertrudiskathedraal)

Denken In de Driehoek start een boeiende lezingenserie met als thema “Verbeelding.” De openingsavond op woensdag 1 maart heeft als insteek ‘Verbeelding van de natuur’. Om naar een duurzame samenleving te bewegen, moeten we onze relatie met de natuur heroverwegen. Hoe ziet de wereld eruit als we niet-menselijke wezens als gelijken zien en kunnen we iets van hen leren? Via zintuiglijke ervaringen kunnen we onze verbeelding prikkelen en deze vragen onderzoeken. Iris Veerbeek en Femke Keeren doen dit door middel van wild pedagogies. Met de natuur als mededocent nodigen ze ons uit tot nieuwe perspectieven.

Theoloog Iris Veerbeek kijkt in de context van onderwijs naar het verband tussen religie en duurzaamheid. Ze werkt daarnaast aan een onderzoek aan de faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Onderwijspedagoog Femke Keeren schreef een masterscriptie over het belang van verwondering en is werkzaam op de Universiteit voor Humanistiek. Ze ontwikkelt onderwijsprogramma’s op het raakvlak van natuurbeleving en zingeving waarin de verbeelding centraal staat. Daarnaast begeleidt ze als MyQuest-coach jongerentrektochten in de natuur.

 

Alvast voor uw agenda de daaropvolgende drie woensdagavonden:
26 april: Macht en minderheid: spot en verbeelding – Dick Schoon
17 mei: De verbeelding van het verleden – Verry Patty
21 juni: De kunst van het verbeelden – Bob Venus

Denken in de Driehoek organiseert publiekslezingen namens de culturele commissie van de Oud-Katholieke Parochie van Utrecht. Elke avond staat op zichzelf en kan los van de andere bezocht worden. Na de spreekbeurt is er volop ruimte voor vragen en discussie. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.
De avonden vinden plaats in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal Het programma is van 20:00 tot 21:30 uur. Zaal open inclusief koffie en thee vanaf 19.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot napraten.
Voor informatie kunt u mailen naar gertrudis.cultuur@okkn.nl.