Culturele Zondag Go West

geloofsgemeenschap: Antoniusgeloofsgemeenschap: Dominicus

Culturele zondag Go West staat voor het ontdekken en ervaren, voor verrassing en avontuur. Deze keer ook in twee kerken van Katholiek Utrecht!

Dominicuskerk
Deze dag staat in het teken van verhalen vertellen. Klokken, de biechtstoel, het beeldje van Dominicus, de dieren op de ramen, alles in de kerk is verbonden met verhalen. Verhalen over wat in ieder mensenleven speelt: liefde en trouw, dood en verlies, schuld en vergeving, hoop op goed leven. Op culturele zondag klinken deze thema’s op in liederen. Serieus of met een knipoog, gedragen of swingend. Projectkoor Passio o.l.v. Berny Oude Kempers zingt een piepklein Stabat mater, maar ook liederen van moderne componisten van religieuze muziek. U kunt op ieder moment de kerk inlopen en aanhaken bij deze muzikale rondgang. Achterin de kerk kunt u wat drinken. Toegang is gratis! Tijd: 14.00 – 17.00 uur. Meer informatie: http://www.vriendenvandedominicus.nl/

Stadsklooster Utrecht, Antoniuskerk
Journalist en presentator Cees Grimbergen presenteert het dagprogramma: ‘De droom van West’. Dromen geven zin, kleur en richting aan het leven. Waar droomt Utrecht-West van? Om daar achter te komen bedachten bewoners Rebecca Wolf en Peter de Koning het project De droom van West. Zes bekende en minder bekende buurtbewoners vertellen verspreid door de kerk in een podcast over hun droom voor de toekomst van West. Niet elke droom dient zich kraakhelder aan. Wat is een droom eigenlijk? En wanneer is die droom werkelijkheid? Filosofe Vivienne Janssen gaat samen met jou op filosofische ontdekkingstocht. Vanaf 12 jaar. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vanaf 15 min. voor aanvang melden bij de zaal. U kunt ook meedoen aan verschillende workshops. Tijd: 13.00 – 17.30 uur.