Concert Gertrudiskathedraal

6 oktober 2019 16:00 t/m 6 oktober 2019
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, Utrecht

met het Rietveld Ensemble op zoek naar “MYSTIEK en MUZIEK” – fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn  –
Werken van Debussy, Nielsen, Sweelinck en Britten.

Het Rietveld Ensemble is een kamermuziekgroep bestaande uit topmusici met een internationale achtergrond. De leden zijn hoofdvakdocenten aan de Nederlandse conservatoria en veelgevraagde solisten en hoofdrolspelers in grote Nederlandse orkesten. Naast het uitvoeren van kamermuziek uit de klassieke periode, de romantische periode en de 20e en 21e eeuw, heeft het ensemble ook een nauwe werkrelatie met een aantal levende componisten en geeft het regelmatig wereldpremière performances van hun werken.

Op 6 oktober wordt muziek uitgevoerd uit de 16e, 19e en 20e eeuw met een mystieke ondertoon. De Rietveld houtblazers Linda Speulman (dwarsfluit), Frank van Koten (hobo), Nancy Braithwaite (klarinet), Louis van Nunen (fagot) en Hans Dullaert (hoorn) kozen deze werken speciaal voor het concert in de Gertrudiskathedraal
Op het programma staat natuurlijk de briljante ingetogen fluitsolo “Syrinx’ van Claude Debussy. Van Carl Nielsen worden uitgevoerd Kwintet op.43 en ‘Ring fra Freyr’ met hoornsolo. Van Jan Pieterszoon Sweelinck klinken de ‘Variations on a Folksong‘ en het programma eindigt met ‘Metamorphoses after Ovid’ (Pan, Niobe, Bacchus) van Benjamin Britten.

Het concert op zondag 6 oktober is gratis toegankelijk. Iedereen van harte welkom.

Aanvang om 16:00 uur. De kerk is open vanaf 15:30 uur.

Bekijk hier de flyers: flyer voorkant en flyer achterkant.

Willemsplantsoen 2, Utrecht.

Vooraankondiging van volgende concerten in deze reeks:

  • Woensdag 18 december 20:15 uur: Kerstconcert in de schuilkerk (In de Driehoek). Het veelgeprezen Blokfluitkwintet Seldom Sene brengt een sprankelend programma w.o. een Afrikaanse Kerstsuite.
  • Zondag 26 januari 2020 om 16:00 uur: Duo Lucia Swarts & Gerard Wiegers (cello en facgot) met een uniek barokprogramma.
  • Zondag 8 maart 2020 om 16:00 uur: Vocaal ensemble Quink met een mooi Psalmenprogramma.
  • Zondag 1 november 2020 om 16:00 uur: Utrechts Vocaal Ensemble met een ingetogen Allerzielenprogramma.

 

* Op de foto van links naar rechts: Linda Speulman (dwarsfluit), Frank van Koten (hobo), Hans Dullaert (hoorn), Louis van Nunen (fagot), Nancy Braithwaite (klarinet)