Boekbespreking en interview met dr. Erik Borgman

7 december 2022 20:00 t/m 7 december 2022

Locatie: Domkerk, Achter de Dom 1, 3512 JN Utrecht

“Omdat God ernaar verlangt mens te zijn”

Van de bekende Tsjechische priester en hoogleraar Tomáš Halík verschenen in het Nederlands al heel wat mooie boeken. Nu is er van zijn hand ‘Omdat God ernaar verlangt mens te zijn.’ Het boek bevat tal van overwegingen en kunst rondom de menswording van God. Een prachtig boek om de tijd van Advent mee in te gaan. Tomáš Halík laat zien hoe God door zijn verlangen mens te worden, zwakte en kwetsbaarheid verheft tot ware kracht. Het kerstmysterie van de incarnatie wordt ook tastbaar in de schilderijen van oude meesters, die aanzetten tot meditatie. ‘Laten we God niet zoeken in de stormen van rampen, in de overstromingen van ongeluk waardoor onze zekerheden beginnen te wankelen. Laten we liever naar zijn stem luisteren in de zachte adem van menselijk mededogen, in de uitingen van solidariteit. In het heilige en onvoorwaardelijke van de liefde, daar ontdekken we God,’ aldus Halík.

Rondom dit boek organiseren de Domkerk en Huis van Dominicus (Oog in Al) op woensdagavond 7 december om 20.00 uur een interview met theoloog dr. Erik Borgman. Borgman is kenner en liefhebber van het werk van Halík. Hij weet over Halík boeiend te vertellen. Aansluitend op het interview door ds. Willem Roskam (Domkerk) is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Domcantor Remco de Graas leert liederen uit de Adventstijd aan.

De avond is kosteloos bij te wonen, maar het wordt van harte aanbevolen het boek aan te schaffen via de DomShop. Het boek en andere mooie advents- en kerstartikelen zijn ook op de avond zelf te koop. Vooraf lezen van het boek is niet verplicht. Wil je bij deze inspirerende avond aanwezig zijn? Meld je aan met een bericht naar predikant@domkerk.nl.

Graag tot ziens in de Domkerk op 7 december!