Aswoensdag, 6 maart begin 40 dagentijd 

geloofsgemeenschap: Algemeen

Op woensdag 6 maart begint de voorbereidingstijd op Pasen van 40-dagen. Het is een periode waarin we als gelovigen worden opgeroepen ons geloofsleven te vernieuwen. Je doet dat door gebed, aandacht voor God, rechtvaardig-zijn, aandacht voor je naaste en vasten, aandacht voor jezelf. Drie kernpunten van je bestaan om je de vraag bij te stellen of je je leven op het spoor hebt van geluk.

Aswoensdag markeert het begin van de tijd met een viering. Op de plekken waar een priester aanwezig is kunt u een askruisje ontvangen. U bent welkom in de Aloysiuskerk, de Catharinakathedraal, de Rafaëlkerk, Johannes-Bernarduskerk, Dominicuskerk en Pauluskerk, overal om 19.00 uur; en om 12.00 uur in de kapel van de zusters Augustinessen.

Er is een gelegenheidskoor bij de Johannes-Bernarduskerk. Iedereen die hierin wil meezingen is van harte welkom. Wel graag tevoren opgeven bij Madeleine Bogaerts (madeleinebogaerts@gmail.com), zodat u de meerstemmige liederen bijtijds toegezonden kunt krijgen.

De Dominicuskerk begint de Veertigdagentijd op Aswoensdag met een gezamenlijke vastenmaaltijd, waarbij ook de gemeenschappen van de Antoniuskerk en de Protestantse Wijkgemeente Utrecht-West aansluiten.