Bezoekersrecord voor Utrechtse binnenstadskerken

De Utrechtse binnenstadskerken trokken in de maanden juni tot september een recordaantal van 60.000 bezoekers. Met name de Lutherse Kerk en de St. Catharinakathedraal hadden dit jaar een topjaar. Maar ook de St. Willibrordkerk was erg in trek bij bezoekers.

Voor de 34e keer stelde Kerken Kijken Utrecht de Utrechtse binnenstadskerken in de zomermaanden open voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Vrijwilligers van Kerken Kijken Utrecht vertelden tijdens de gratis openstellingen én rondleidingen aan bezoekers van meer dan 50 nationaliteiten over het Utrechtse religieuze erfgoed.

Bert-Jan Brussaard (voorzitter KKU): “We zijn ontzettend trots op het recordaantal van 60.000 bezoekers. Als we ook de bezoekers aan de Domkerk meerekenen, tellen we ca. 150.000 bezoekers die het Utrechts religieus erfgoed in de afgelopen zomermaanden hebben bezocht”.

Ook konden bezoekers dankzij de concertreeks ‘Kerken Luisteren’ 12 gratis concerten in de deelnemende kerken bezoeken. Naast professionele musici verleenden studenten van het HKU Utrechts Conservatorium hun medewerking.

Bert-Jan Brussaard: “Het bezoekersrecord laat zien dat Utrecht met de monumentale binnenstadskerken een sterk ‘merk’ heeft dat door binnen- en buitenlandse bezoekers hoog wordt gewaardeerd”.

Ook tijdens de herfst- en wintermaanden zijn er binnenstadskerken open voor bezichtigingen. De actuele openingstijden zijn te vinden op www.kerkenkijken.nl/openingstijden.

* Foto 1: bezoekers lopend door kerk
* Foto 2: bezoekers voor detail in kerk, fotografie Nina Slagmolen i.o.v. Kerken Kijken Utrecht