Opname in de R.K. Kerk voor volwassenen

Als u het verlangen koestert om opgenomen te worden in de Rooms-Katholieke Kerk bieden de samenwerkende parochies Katholiek Utrecht u een catechese-cursus aan die u voorbereidt op het ontvangen van het sacrament van het Doopsel. En als u al gedoopt bent, en/of u wilt overgaan naar de Rooms-Katholieke Kerk, dan bereidt deze cursus u ook voor op het ontvangen van het sacrament van het Vormsel.

De cursus wordt gegeven door pater dr. Martijn Schrama o.s.a. en bestaat uit negen bijeenkomsten met vormende informatie. Tijdens iedere bijeenkomst wordt onderricht gegeven. De cursisten kunnen vragen stellen en die worden door p. Schrama zo mogelijk beantwoord. Als verplicht cursusmateriaal wordt het Geloofsboek Belgische Bisschoppen (ISBN 9789020951660) gebruikt. Dit boekje dient u zelf aan te schaffen. Het is eenvoudig via internet te verkrijgen.

Uw aanwezigheid bij alle bijeenkomsten wordt verondersteld. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomsten vinden plaats telkens op een donderdag: 26 september, 31 oktober, 28 november,  19 december 2019; 16 januari, 20 februari, 19 maart, 23 april, 14 mei 2020. Aanvang 20.00 uur precies. Adres: Jacobskerkhof 2, hoek Oudegracht.

Voor deelname kunt u zich opgeven per e-mail: secretariaat@katholiekutrecht.nl of per post: Secretariaat Katholiek Utrecht, Adriaen van Ostadelaan 4, 3583 AJ Utrecht.