Antonius

Sint Antoniuskerk

Kanaalstraat 198
3531 CP Utrecht
Onze website: http://www.antoniusutrecht.nl/
E-mail: antoniusvanpadua@hotmail.com

Vieringen:

Op zondag is er de ‘Antoniusviering’. Deze beginnen om 10.00 uur.

Elke woensdagavond om 19.00 uur is er de gelegenheid om deel te nemen aan het avondgebed, de vesper.
In een half uur zingen we, bidden we enkele psalmen, is er een meditatieve lezing en is er stilte. U bent van harte welkom om deel te nemen.

In de Augustinuskerk was er elke vrijdagavond om 18.00 uur een Gregoriaanse Vesper. De Augustinus is tijdelijk gesloten. Gedurende die periode is de Gregoriaanse Vesper verplaatst naar onze Antoniuskerk.
Kom gerust eens kijken. Gregoriaanse Vespers zijn avondgebeden zoals deze in kloosters worden gezongen. In het Latijn met beurtzang. Het is een meditatief half uur en een fijne manier om de (werk)week af te sluiten en het weekend in te gaan.

Over ons:

De Antoniusgemeenschap is een geloofsgemeenschap in de katholieke traditie en wij maken deel uit van de Sint Ludgerusparochie.
Onze gemeenschap heeft Dominicaanse wortels. De Dominicaanse traditie is sterk verbonden met het zoeken naar waarheid vanuit de eigentijdse vraagstelling.

Wij geloven in de verbondenheid met de wereldwijde katholieke kerk, daarbinnen zoeken wij onze weg vooral in de eigen lokale context. Deze oriëntatie houdt in dat de Antoniusgemeenschap betrokken en tegelijkertijd kritisch in de wereldkerk staat.

De Antoniusgemeenschap wil deel uitmaken van het Stadsklooster. Het Stadsklooster biedt de kans om onze plek in de wijk voor een veel grotere groep mensen open te stellen en de kerk weer terug te brengen naar het centrum van de wijk.

Nieuws

Catechese

Deze informatie wordt nog ingevuld.

Diaconie

Deze informatie wordt nog ingevuld.

Liturgie

Deze informatie wordt nog ingevuld.