Antonius

Sint Antoniuskerk

Kanaalstraat 198
3531 CP Utrecht
Onze website: http://www.antoniusutrecht.nl/
E-mail: antoniusvanpadua@hotmail.com

Vieringen:

Onze gemeenschap komt bijeen in wat nu het Stadsklooster Utrecht is. Bijeenkomen om te vieren, maakt onlosmakelijk deel van uit van onze Antoniusgemeenschap.

Op zondag is er de ‘Antoniusviering’. Deze begint om 10.00 uur.

Over ons:

De Antoniusgemeenschap is waardevol. Daarom hebben wij besloten – na de verkoop van onze kerk – met onze gemeenschap op de bestaande locatie in de Antoniuskerk in Lombok door te gaan. Het parochiebestuur heeft ons daartoe de mogelijkheid geboden.

De Antoniusgemeenschap is een geloofsgemeenschap in de katholieke traditie en wij maken deel uit van de Sint Martinusparochie. Onze gemeenschap heeft Dominicaanse wortels. De Dominicaanse traditie is sterk verbonden met het zoeken naar waarheid vanuit de eigentijdse vraagstelling.

Wij geloven in de verbondenheid met de wereldwijde katholieke kerk, daarbinnen zoeken wij onze weg vooral in de eigen lokale context. Deze oriëntatie houdt in dat de Antoniusgemeenschap betrokken en tegelijkertijd kritisch in de wereldkerk staat. Wij hebben een lange traditie van interreligieuze samenwerking in onze wijk.

De Antoniusgemeenschap wil deel uitmaken van het Stadsklooster. Het Stadsklooster biedt de kans om onze plek in de wijk voor een veel grotere groep mensen open te stellen en de kerk weer terug te brengen naar het centrum van de wijk. www.stadskloosterutrecht.nl

Nieuws

Catechese

Deze informatie wordt nog ingevuld.

Diaconie

Deze informatie wordt nog ingevuld.

Liturgie

Deze informatie wordt nog ingevuld.