Zondagmorgen op dinsdagavond in de Tuindorpkerk

31 januari 2023 20:00 t/m 7 februari 2023 22:00
geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Paulus
Locatie: Tuindorpkerk, Prof. Suringarlaan 1, Utrecht

Afgelopen november werd het boek Zondagmorgen. Over het missen van God van de schrijver Willem Jan Otten door recensenten van Trouw en het Nederlands Dagblad verkozen tot het Beste Theologische Boek van 2022. Willem Jan Otten is de schrijver van prachtige romans, zoals Specht en zoon, dichter o.a. van het lange verhaalgedicht De Vlek en winnaar van de P.C. Hooftprijs voor zijn essays over literatuur, film en geloof. Zondagmorgen bestaat uit 52 overwegingen, geschreven op zondag toen de schrijver vanwege de corona niet naar de kerk kon. Een kerkelijk jaar lang dat begint op de zondag na Pasen – “Van een wonder vraag je niet of het kan, maar wat het van je moet” – en dat eindigt met 14 korte fragmenten bij de Kruiswegstaties van Goede Vrijdag en een gedicht op de Paasmorgen. “Hoe wij in de handpalm neergeschreven zijn, / je hebt het nog niet grondig onderzocht…” In drie avonden willen we fragmenten uit het boek lezen en met elkaar overwegen. Dat gaan we doen aan de hand van drie vragen:

  • Op dinsdag 24 januari: Len Borgdorff zal de schrijver Willen Jan Otten bij ons introduceren. Waarom zou je dat willen: geloven? Wat betekent geloven eigenlijk voor Otten? Over de weg van het geloof als een weg van missen. Sjouke Sytema zal een eerste reactie geven.
  • Op dinsdag 31 januari: Wat hoop je in de kerk te vinden? Over wat Otten het meest heeft gemist toen hij niet naar de kerk kon: de viering van de eucharistie. Over eucharistie en avondmaal zal Jan Muis een voorzet geven.
  • De laatste keer op dinsdag 7 februari is nog niet ingevuld en zal gaan over vragen als ‘hoe en waar ervaar jij God?’.

Meer weten? Meedoen? Stuur een e-mail naar borgdorfflen@gmail.com of yviersen@gmail.com

* Foto: Uitgeverij Skandalon