Zingen is kerst vieren met Koorschool Utrecht

18 december 2022 t/m 24 december 2022
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Domplein (18 december) en St. Catharinakathedraal (24 december)

Op Koorschool Utrecht aan de Plompetorengracht vieren leerlingen veel meer kerst dan op andere basisscholen in de stad. Natuurlijk is het historische pand deze dagen mooi versierd en delen de kinderen straks een feestelijk kerstdiner op school. Maar de ultieme kerstsfeer heerst hier vooral, omdat de leerlingen zo graag zingen en musiceren!

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie is een hoogtepunt. Dan zijn alle kinderen de hele ochtend bij elkaar, in de eigen concertzaal van de school. Ze laten elkaar horen wat ze kunnen, op hun instrument of met hun stem. Directeur Margriet van der Ploeg: “Dat geeft zo’n bijzondere sfeer, kinderen luisteren echt ademloos naar elkaar. Of ze nu dagelijks studeren op hun instrument of nog beginner zijn, maakt niet uit, ze spelen en zingen met plezier en iedereen krijgt aandacht. Ook de ouders zijn hierbij, die allerlaatste schooldag van het jaar is heel speciaal op onze school.’’

Het koor van Koorschool Utrecht is veelgevraagd in de stad en de optredens zij vrij toegankelijk. Kom ook luisteren!

Op zondag 18 december om 12.00 uur zingen de kinderen van de Kathedrale Koorschool Utrecht, kerstliedjes in de binnentuin van DUMS op het Domplein.

Op kerstavond, zaterdag 24 december om 18.00 uur, is er een kinderkerstviering in de Catharina Kathedraal. Natuurlijk zijn de leerlingen van de koorschool ook van de partij: groep 5 en 6 zingen dan.

En om 21.00 uur kerstavond, kun je luisteren naar groep 7 en 8, die samen met het Kathedrale Koor Utrecht kerstrepertoire laten horen in deze kerk aan de Lange Nieuwstraat 36.

Utrecht is trots op de Kathedrale Koorschool, want heel Nederland telt slechts twee koorscholen en één van die twee staat in Utrecht. De koorschool is een basisschool waar kinderen klassieke zang leren, in een koor leren zingen, optreden en veel naar muziek luisteren. Alle groepsleerkrachten zijn muzikaal opgeleid, muziekdocenten zijn van topniveau. Het koor treedt vaak op. Niet alleen in Utrecht, ook elders in Nederland en zelfs in het buitenland. Op Koorschool Utrecht draait alles elke dag om zingen en muziek, maar de leerlingen krijgen ook gewoon rekenen en taal. En ze houden van voetballen op het plein.

Voor de kinderen die van zingen houden, voor kinderen die thuis opgroeien met klassieke muziek, is de Koorschool Utrecht van grote waarde. Want hier kunnen zij hun muzikaal talent optimaal ontwikkelen, ze voelen zich er thuis tussen gelijkgestemde kinderen. Vanaf 24 januari zijn er elke maand kijkdagen en op 25 maart is de jaarlijkse grote open dag. Kijk voor meer informatie op koorschoolutrecht.nl.