Webinar: Thomas van Aquino

4 maart 2021 19:30 t/m 20 mei 2021 21:30
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Online

In 2020 organiseerde JongKatholiek met succes diverse online catecheseseries die allemaal snel waren volgeboekt, sommige hadden zelfs wachtlijsten. Na dit introductiesucces heeft JongKatholiek besloten om in het eerste kwartaal van 2021 vier nieuwe catechesesessies te lanceren.

Ontmoet een meester: Een serieuze kennismaking met het denken van Sint Thomas van Aquino
Je verlangt ernaar dieper door te dringen in het katholieke geloof. Je vermoed of bent zelfs overtuigd dat je daarbij ook je verstand, je denken, je gedachten zult moeten vormen. Je begrijpt dat daar tijd en moeite voor nodig is, en de nederigheid om je te wenden tot de grote meesters van de christelijke intellectuele traditie. Je hebt wel gehoord dat Thomas van Aquino één van de allergrootsten is van die meesters. Je bent er echter nog niet aan toe om rechtstreeks bij Thomas in de leer te gaan door zijn werken te lezen. Je bent dus op zoek naar iemand die je jou kan en wil helpen om Thomas te leren kennen en toegang te krijgen tot zijn werk. Herken jij je, enigszins? Dan is deze reeks misschien iets voor jou. Meld je aan!

12 lessen
Maar liefst 12 GRATIS online catechese sessies. Een les bestaat altijd uit een inleiding op het thema, de gelegenheid om vragen te stellen en het samen bestuderen van een stuk tekst van Thomas zelf.
Elke week op donderdagen van 19.30 tot 21.30. Startdatum 04-03-2021. De les bestaat altijd uit een inleiding op het thema, de gelegenheid om vragen te stellen en het samen bestuderen van een stuk tekst van Thomas zelf. Je krijgt uiterlijk een dag voor aanvang een link waarmee je kunt inloggen. VOL=VOL

 1. Wie is Thomas, wie niet?
 2. Hoe wil hij je helpen
 3. Zijn filosofie
 4. De opbouw van de Summa
 5. Bestaat God?
 6. Zelfkennis: wie is de mens, hoe zit hij in elkaar?
 7. Wat wil de mens, waar is hij naar op weg? Over de gelukzaligheid
 8. Hoe komt hij er? Deel I – wat te doen
 9. Hoe komt hij er? Deel II – de deugden
 10. Hoe komt hij er? Deel III – de wet
 11. Hoe komt hij er? Deel IV – de genade
 12. Hoe komt hij er? Deel V – Christus
* Bron: https://www.jongaartsbisdom.nl/