Voorstelling: De vrouw die keuzes durfde te maken

22 februari 2024 t/m 30 september 2024
geloofsgemeenschap: Algemeen

Elisabeth van Thüringen,
van landgravin tot minderzuster

Een theatrale, poëtische en muzikale voorstelling over het leven van Elisabeth van Thüringen.
Gebracht door Peter Vermaat en Emma van Dobben.
Nu met € 450,= korting te boeken, dankzij Stichting ADOFF, Franciscaans Steunfonds.

Elisabeth van Thüringen (1207-1231) is de dochter van de koning van Hongarije, maar groeit op aan het hof van de Thüringse landgraven. In haar korte bestaan ontdekt ze al snel wat essentieel is in het leven. Zo vraagt zij of producten fair trade zijn, en organiseert zij voedselbanken door de graanschuren open te zetten voor de armen. Op weg naar de kruistocht sterft haar man Lodewijk tijdens een epidemie en is zij, amper twintig jaar oud, weduwe met drie jonge kinderen. Ze neemt dan een belangrijke beslissing: ze verlaat het hof om zich in te zetten voor de zieke en zwakke mens. Zij geeft een middeleeuws, maar nog immer actueel antwoord op problemen van alle tijden. Of het nu gaat om een pandemie of om armoede, om het vermalen worden door de overheid of om het ontbreken van gelijke kansen voor alle mensen: in al deze gevallen gaat het steeds om een eerlijk bestaan voor iedereen.
Haar naam was en is nog steeds verbonden aan menig zieken- en verzorgingshuis, kleuterschool of kinderdagverblijf.

Peter Vermaat (spoken-word performer, dichter en verteller) vertelt haar levensverhaal, bijgestaan door zijn maskers en levensgrote poppen, én door Emma van Dobben, die als troubadour op trommel, eenhandsfluit, lier, rebec en draailier de middeleeuwen laat herleven.
De voorstelling is te boeken via peter@petervermaat.nl of 06 5161 9965.

Prijs: € 900,- excl. vervoerskosten (€ 0,40 per km, vanaf Slappeterp en Breukelen) en 9% BTW. Meer informatie vindt u op: https://petervermaat.nl/voorstellingen/de-vrouw-die-keuzes-durfde-te-maken

Om de voorstelling over Elisabeth van Thüringen beter betaalbaar te houden, biedt Stichting ADOFF, Franciscaans Steunfonds een subsidie aan van € 450,= per voorstelling. Per seizoen ondersteunt ze maximaal 20 voorstellingen. Ze doet dit voor een periode van twee speelseizoenen (september 2023-augustus 2024 en september 2024-augustus 2025). Totaal maximaal 40 voorstellingen. De organiserende partij hoeft deze subsidie niet zelf aan te vragen. Dat wordt voor u gedaan door Peter Vermaat Theater. De organiserende partij wordt alleen gevraagd om  in haar publiciteit te melden, dat deze voorstelling mede mogelijk is gemaakt door Stichting ADOFF, Franciscaans Steunfonds. Meer informatie over deze stichting vindt u hier.

* Foto: Peter Vermaat