Verhalen van licht in de Sint Catharinakathedraal

17 oktober 2021 t/m 2 november 2021
geloofsgemeenschap: Catharina
Locatie: Sint Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Ieder jaar vormen prachtige lichtsculpturen het hart van de Sint Maarten Parade in Utrecht. Ook dit jaar hebben kunstenaars samen met Utrechters uit alle wijken grote verlichte sculpturen gemaakt. Deze beelden zijn geïnspireerd op de lampions waarmee de kinderen met Sint-Maarten langs de deuren gaan. 

Deze prachtige sculpturen zullen voorafgaand aan de Ronde van Sint Maarten getoond worden op de tentoonstelling Verhalen van het licht, in de Sint Catharinakathedraal in Utrecht. Verhalen van het licht is een onderdeel van de festiviteiten die worden georganiseerd rondom de feestdag van Sint-Maarten, de stadsheilige van Utrecht. U kunt de lichtsculpturen van dichtbij bekijken, spreken met de makers en alvast uw favoriet uitkiezen!

De tentoonstelling Verhalen van licht is van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en zondag tussen 14.00 en 18.00 uur gratis te bezoeken in de Sint-Catharinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat 36 in Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.catharijneconvent.nl.