Titus Brandsma – een muzikaal portret

8 oktober 2022 13:00 t/m 8 oktober 2022 18:00

Locatie: Parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming, Loerikseweg 12, 3991 AD Houten

Op 15 mei 2022 is de Karmeliet Titus Brandsma heilig verklaard. Veel parochies hebben hier aandacht aan besteed. Hierna is het normale leven weer op gang gekomen en dreigt deze Nederlandse heilige weer uit de belangstelling te verdwijnen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Om helder te houden waarom we ons Titus Brandsma moeten (kunnen) blijven herinneren, organiseren we een themamiddag rond Titus Brandsma. Op zaterdag 8 oktober gaan we vanaf 13.00 u. de gehele middag luisteren en zingen in de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming (Houten).

Luisteren en zingen

We gaan luisteren naar een lezing over de biografie van Titus Brandsma. Wie was hij eigenlijk en waarom moeten we ons hem blijven herinneren?
Daarnaast gaan we ook zingen: Nederlandse liederen op teksten van Titus Brandsma zelf en enkele eenvoudige gregoriaanse gezangen naar aanleiding van deze Nederlandse heilige.

Zingen verbindt en de middag mondt uit in een gezamenlijke Gebedsviering om 17.00 uur in de kerk van Houten (Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming) met pastoor Fred Hogenelst. Alle ingestudeerde muziek krijgt een plaatsje in deze viering. Einde uiterlijk om 18.00 uur.

Iedereen is welkom. U moet wel van zingen houden, maar u wordt bij het instuderen van de gezangen ondersteund door koorleden van de Utrechtse Vrouwenschola en de Houtense mannenschola. Martin Baas verzorgt de lezing. Dirigent Arnoud Heerings heeft de muzikale leiding. Om de catering (koffie en thee) te kunnen inschatten, hopen we dat u zich aanmeldt bij het secretariaat via tel.: 030-6378642 of e-mail: houten@pj23.nl.

Voor meer informatie bezoek de website van de parochie OLV ten Hemelopneming in Houten.