Stille Omgang 2023

18 maart 2023 08:30 t/m 19 maart 2023
geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Dominicus
Locatie: Utrecht: Dominicuskerk, Palestrinastraat 1 | Amsterdam: De Krijtberg, Singel 446.

Door de coronaviruspandemie kon de jaarlijkse Stille Omgang in Amsterdam enkele jaren niet of slechts zeer beperkt plaatsvinden. In 2023 wordt de Stille Omgang (18-19 maart) door het centrum van Amsterdam weer in de traditionele vorm gehouden. De intentie voor de komende editie is: ‘Levend brood voor onderweg, in stilte getuigen’. Loopt u dit jaar met ons mee met de pelgrimstocht vanuit Utrecht naar Amsterdam?

Deze tocht herdenkt het Mirakel van Amsterdam. De Diocesane Werkgroep Bedevaarten van het Aartsbisdom Utrecht nodigt aan alle parochiegroepen en individuele pelgrims die vanuit het Aartsbisdom Utrecht naar Amsterdam reizen uit voor de viering om 21.00 uur in de St. Nicolaasbasiliek. Deze kerk ligt vlakbij het Centraal Station. Kardinaal Eijk is hoofdcelebrant tijdens deze viering; mgr. Woorts, mgr. Hoogenboom en priesters uit het aartsbisdom zullen concelebreren. Een koor van één van de parochies in het aartsbisdom zal tijdens deze viering zingen. Vóór of ná deze viering kunnen de pelgrims de route van de Stille Omgang lopen. “Het is niet altijd mogelijk om vanuit een parochie een groep van voldoende omvang te organiseren die deelneemt aan de Stille Omgang. Door als aartsbisdom onze krachten en aanwezigheid in Amsterdam te bundelen, willen we voor mensen de drempel verlagen om erbij te zijn,” aldus de werkgroep. Voor meer informatie over de deelname van het aartsbisdom aan de Stille Omgang neem contact met Ben Lokate (Werkgroep Bedevaarten): Lokate@aartsbisdom.nl. Lees ook het artikel ‘Als aartsbisdom deelnemen aan de Stille Omgang’ in bisdomblad ‘Op Tocht’.

Stille Omgang vanuit de Dominicuskerk

De Dominicuskerk organiseert voor de 21ste keer de bedevaarttocht naar Amsterdam. Een voettocht van ongeveer vijfenveertig kilometer. Ze vertrekken op 18 maart om 8.30 uur vanaf de Dominicuskerk. Tussentijds zijn er diverse rustpauzes ingelast. In Amsterdam sluiten ze aan bij de Stille Omgang en om 22.30 uur wonen ze de mis bij in de Rooms-Katholieke kerk “De Krijtberg” aan de Singel 446.
De tocht staat open voor iedereen die de intentie van de bedevaart eerbiedigt. Het is ook mogelijk om onderweg in te stappen. Daarnaast is het aan te raden om ruim van te voren, voor deze afstand, met wandelen te oefenen. De inschrijvingskosten voor de tocht en de terugreis bedragen € 50,-. Voor vervoer terug wordt gezorgd. Er is een verzorgde maaltijd inbegrepen tijdens de langste stop. Maximaal aantal deelnemers is 35 personen. De inschrijving loopt via André Dorrestein: anco55@hotmail.nl, onder vermelding van naam, emailadres, mobiel nummer en dieetwensen, en sluit op 08-03-2023. Deze wandeling wordt in 2023 door de Dominicuskerk voor het laatst georganiseerd.