Sterrenkindjesviering: Verloren kindjes gedenken op 28 december 2021

28 december 2021 19:00 t/m 28 december 2021 22:00
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Boerderij De Hoef (of online)

door  

De Hoeftuin organiseert ook dit jaar op 28 december een ‘sterrenkindjesviering’: een avond van delen en gedenken voor mensen die (kort of langer geleden) een kindje verloren hebben tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte.

Zo lang als er kinderen geboren worden, zijn er ook mensen die rouwen. Traditioneel is op 28 december de dag om de rouwende moeders van Bethlehem te gedenken. Het kerstverhaal is namelijk ook verbonden met rouw: toen Jezus geboren was, liet Herodes alle kindjes van Bethlehem tot twee jaar ombrengen. De rouw van die moeders kan symbool staan voor de rouw van zo vele vrouwen en mannen vandaag: mensen die een kindje moeten missen. Op deze avond herinneren en eren we de gestorven kindjes van de deelnemers door middel van persoonlijke verhalen, rituelen en een creatieve activiteit. De bijeenkomst duurt van 19:00 uur tot 22:00 uur en is voor een kleine groep zodat er aandacht kan zijn voor persoonlijke ontmoeting. Een deel van de avond is gezamenlijk en een deel is in twee groepen: voor de vrouwen die het kindje fysiek gedragen hebben en voor hun partners.

Begeleiding van de sterrenkindjesviering is in handen van Marian Geurtsen en Sophie Albers. Marian is ervaringsdeskundige en ritueelspecialist voor haar bedrijf Schatgraver in de traditie. Sophie is geestelijk verzorger, gespecialiseerd in begeleiding en rituelen bij vragen rond moederschap (MaterSense). De Sterrenkindjesviering is een initiatief van de Hoeftuin, plek van betekenis voor Leidsche Rijn.

We houden ons aan de geldende coronamaatregelen, daarover word je bij je opgave geïnformeerd.

Informatie en opgave (tot uiterlijk 21 december) bij De Hoeftuin: dehoeftuin.nl/krachtdagen

Of mail naar info@dehoeftuin.nl

Praktische informatie

  • Datum: 28 december 2021
  • Plaats: Boerderij De Hoef (of online)
  • Tijd: 19.00-22.00 uur (of ’s middags, in overleg)
  • Begeleiding: Marian Geurtsen en Sophie Albers
  • Doelgroep: vrouwen en mannen die een kindje verloren tijdens de zwangerschap of kort na de bevalling.
  • Kosten: € 35 per persoon of 60 per stel
  • Aantal deelnemers: maximaal 12
  • Opgeven via info@dehoeftuin.nl

 

* Bron: dehoeftuin.nl