Sint-Maarten parade route 2023

10 november 2023 18:00 t/m 10 november 2023 21:00
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Utrecht

De ‘Parade boven water’ start bij de Maliebrug bij Park Lepelenburg, met een lopend en een varend onderdeel. De varende Parade gaat langzaam met veel licht en muziek over de oostelijke singel via het Ledig Erf naar de Oudegracht en ‘begeleidt’ de lopende Parade. De lopende optocht gaat over het wandelpad in het mooi uitgelichte Zocherplantsoen langs Sonnenborgh en het Ledig Erf naar de Oudegracht. De Parade over water & de Parade over de weg trekken vervolgens gezamenlijk over en langs de Oudegracht tot bij Het Wed. Bij Het Wed scheiden de wegen zich.

Waar kunnen we het beste staan om naar de Parade te kijken?
Publiek kan gebruikmaken van de ‘natuurlijke tribunes’ op het talud-met-wandelpad aan de overkant van de singel, van de bruggen of van het talud rechts van het wandelpad in het Zocherplantsoen. Langs de Oudegracht kan je een plekje zoeken op de bruggen, op de werven ‘aan de overkant’ van de Parade en boven aan de straat. Houd rekening met de afzetting van de route en de mogelijke verkeershinder die dat geeft.

Programma:
18.00 uur: Start bij Park Lepelenburg.
18.00- 19.30 uur: Parade gaat langs en over de Maliesingel, via het Ledig Erf en de Oudegracht naar het eindpunt Domplein.
19.00 – 21.00 uur: Feestelijke muzikale afsluiting op het Domplein.