Paulus Actueel – Op weg naar Pasen 2020

5 april 2020 11:00 t/m 13 april 2020 11:30
geloofsgemeenschap: Paulus
Locatie: LiveStream

Beste allemaal,

In onderstaand overzicht vindt u de vieringen vanaf Palmpasen (zondag 5 april) tot en met de Tweede zondag van Pasen (zondag 19 april). De links, de teksten en het beeldmateriaal bij deze vieringen worden u in aparte mails toegestuurd.

 

Palmzondag

Zondag 5 april; 11.00 uur
Via livestream kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Arnold Smeets en Floris Keppel.

 

Palmpaasstokken
Wij nodigen kinderen uit om hun zelfgemaakte Palmpaasstokken zaterdag 4 april tussen 16.30 en  17.30 uur of zondag 5 april tussen 10.00 en 11.00 uur bij de Pauluskerk te brengen. Deze worden om 11.30 uur door Bernard Vos naar de Voorveldse Hof gebracht. Als je iemand anders je Palmpaasstok wil geven, is dat natuurlijk ook goed. Foto’s kunnen uiterlijk zaterdag 4 april worden gemaild naar de Paulusgemeenschap.

 

Palmtakjes
Zondag 5 april is er tussen 12.00 en 4.00 uur gelegenheid om een Palmtakje op te halen. Als u komt, hou dan de corona-regels in acht. Blijf thuis als u in een risicogroep zit of ziek bent. Kom zoveel mogelijk alleen. U mag voor anderen een takje meenemen. Neem een plastic zakje of een paar vellen keukenpapier mee om een takje te pakken. Blijf op 1.5 meter afstand van elkaar. Telkens één persoon naar binnen. Wacht dus in het halletje of buiten als er al iemand binnen is. De Palmtakjes worden bewaard en zijn ook beschikbaar tijdens de eerste reguliere viering.

 

Oecumenische vespers:
Maandag 6 april,  19.30 uur
Dinsdag 7 april,  19.30 uur
Woensdag 8 april; 19.30 uur
De vespers worden verzorgd door de Jeruzalemkerk, de Pauluskerk en de Tuindorpkerk. Deze zijn vooraf opgenomen in de Tuindorpkerk en worden uitgezonden via de Kerkomroep. U hoeft niet in te loggen en kunt gelijk op “Luisteren” klikken.

 

Witte Donderdag
Donderdag 9 april, 19.00 uur
Via livestream kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Gérard Martens en Sjoerd Mevissen.

 

Goede Vrijdag
Vrijdag 10 april; 15.00 uur
Kruisweg van Harrie Sterk uit de oude Pauluskerk. De livestream bestaat uit een beeldmeditiatie met passende muziek.

Goede Vrijdag
Vrijdag 19 april; 19.00 uur
Kruishulde. De hulde kan vanaf 15.00 tot 17.00 uur worden gebracht, buiten op het terrein van de Pauluskerk. Het grote Kruis zal daar namens ons allemaal een stille getuige zijn van Goede Vrijdag. Een ieder is van harte welkom om op zijn of haar manier en eigen tijdstip daar kort bij stil te staan en een bloem achter te laten. Caspar Middeldorp maakt een semi-life registratie die ’s avonds om 19.00 uur is te bekijken via het YouTube-kanaal van onze Paulusgemeenschap. Van de bloemen wordt een mooie versiering gemaakt voor buiten aan de kerk.

 

Pasen
Zondag 12 april; 11.00 uur
Via livestream kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Jos Hettinga en Sjoerd Mevissen.

 

2e zondag van Pasen
Zondag 19 april; 11.00 uur
Via livestream kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Bart Koet en lector.

 

Vieringen Aartsbisdom
In de Goede Week en Pasen worden de vieringen van het Aartsbisdom online verzorgd vanuit het Ariënsinstituut. Meer informatie over deze vieringen vindt u op de website van het Aartsbisdom en op de website van het Ariënsinstituut. Daar vindt u ook de liturgieboekjes. Omdat de paaswake in een parochiekerk of kathedraal moet worden gehouden, zal deze worden gevierd in de kathedraal. Tijdens deze Paaswake wordt ook de nieuwe Paaskaars van de Paulusgemeenschap (gemaakt door onze eigen mensen) gewijd. Hier is echter geen livestream. Op televisie zal de paaswake worden uitgezonden vanuit de Munsterkerk in Roermond om 23.15 uur op NPO 2.

 

Licht in alle huizen
De Raad van Kerken in Delft roept alle aangesloten kerken op zich aan te sluiten bij een initiatief dat inmiddels als een “lopend vuurtje” door het land gaat: zet een kaars voor je raam!
We willen dat doen op de avond van Paaszaterdag, 11 april.
Zo laten we het licht schijnen in de duisternis en geven we de vlam van hoop aan elkaar door.