Open Kloosterdag: Wat is jouw verhaal?

9 juni 2024 t/m 9 juni 2024
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Landelijk

Het leven in een klooster spreekt tot de verbeelding. Religieuzen wijden hun hele leven aan God. Vanwege de stilte en het bijzondere leven in een communiteit trekken veel mensen zich graag een paar dagen terug in een klooster. Voor wie die mogelijkheid niet heeft, maar wel graag kennis wil maken met het kloosterleven wordt op zondag 9 juni weer een Open Kloosterdag gehouden.

Programma
Enkele tientallen kloosters in het hele land openen dan hun deuren. De zusters, paters en broeders nodigen van harte uit voor een bezoek. Zij vertellen hun verhaal: wie zij zijn, wat zij doen en waarom ze kiezen voor een leven in dienst van God en mensen. En ze luisteren graag naar het verhaal van de bezoekers.
Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van exposities, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

Deelnemende kloosters
Ook verschillende kloosters in het Aartsbisdom Utrecht doen aan deze dag mee. Dit zijn in ieder geval: de Salesianen van Don Bosco in Hoog Soeren, het Karmelietenklooster in Zenderen, het Missiehuis St. Jozef in Oosterbeek, Abdij Koningsoord te Arnhem (Trappistinnen), de Karmel Nazareth te Arnhem, de Sint Willibrordsabdij te Doetinchem, de Zusters Augustinessen van Sint Monica te Utrecht en het Klooster Cenakel te Utrecht. Hier kunnen nog andere kloosters bij komen.

Gastenverblijven
Verschillende kloosters beschikken ook over een gastenverblijf voor wie er langer dan een dag zou willen verblijven. Op www.openkloosterdag.nl is een link opgenomen naar de overzichtspagina van gastenverblijven in kloosters.

Meer informatie over de locaties van de Open Kloosterdag en de programma’s is te vinden op www.openkloosterdag.nl.