Oecumenische Vastenvrijdagen in de Oranjekapel

16 februari 2024 18:30 t/m 22 maart 2024 20:00
geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Jacobusgeloofsgemeenschap: Nicolaas-Monica
Locatie: Oranjekapel, Amsterdamsestraatweg 441A, Utrecht

Net zoals in de voorafgaande jaren organiseren Kerk Op Zuilen en de NMJ samen weer de Oecumenische Vastenvrijdagen in de periode tussen Aswoensdag en het begin van de Stille Week. Deze vrijdagen beginnen dus op vrijdag 16 februari 2024 en eindigen dus op vrijdag 22 maart 2024. Deze keer willen wij op weg gaan naar Pasen aan de hand van de Geestelijke Werken Van Barmhartigheid.

Dit jaar hebben de Vastenvrijdagen een andere opzet. Eerst is er een eenvoudige – vleesloze – broodmaaltijd met soep die begint om 18:30 uur in de Omloop van de Oranjekapel. Vervolgens is er een meditatief avondgebed in de Oranjekapel dat begint op het inmiddels vertrouwde tijdstip van 19:30 uur. Tijdens deze avondgebeden zal steeds een Geestelijk Werk Van Barmhartigheid centraal staan.

Vanaf zondag 21 januari 2024 zullen er zowel in het Kerkcentrum Nicolaas-Monica/Jacobus als in de Oranjekapel inschrijfformulieren liggen waarmee je je kunt opgeven voor (een deel van) deze cyclus. Je kunt hier dan ook aangeven of je een keer een meditatieve viering wil voorbereiden en/of een keer de soep wil maken.

Voor meer informatie kun je terecht bij Eric Nijst (Kerk Op Zuilen, eric.nijst@gmail.com) of Carlo Post (NMJ, carlopost2602@gmail.com).