Mantel van Sint Maarten 2022

11 november 2022 16:00 t/m 11 november 2022 18:00
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Domkerk, Achter de Dom 1, Utrecht

Zorg voor elkaar en de aarde

Al jaren wordt in Utrecht de Mantel van St. Maarten georganiseerd: een stedelijke bijeenkomst op 11 november waar allerlei (vrijwilligers)initiatieven laten zien hoe ze zich laten inspireren door Martinus van Tours die lang geleden op een koude winterdag zijn mantel deelde met een bedelaar.

Op vrijdag 11 november wordt van 16.00-18.00 uur in de Domkerk te Utrecht het evenement de Mantel van Sint Maarten georganiseerd. Het belooft een gevarieerd programma te worden met sprekers, presentaties van initiatieven, muziek en natuurlijk de uitreiking van de stimuleringsprijzen aan inspirerende initiatieven waarbij zorg voor elkaar en/of zorg voor de aarde centraal staat. 

De dagvoorzitter van de bijeenkomst is TV-presentator Sofie van den Enk en theoloog Erik Borgman, predikant Willem Roskam en cabaretier Vincent Bijlo leveren een inhoudelijke bijdrage aan het programma. Het koor Duniya, Muzicaz@Utrecht, Roman Sanchez en Marcis Runka zorgen voor muzikale omlijsting. Wethouder Rachel Streefland zal drie stimuleringsprijzen uitreiken.

De Protestantse Diaconie Utrecht (PDU) is de initiatiefnemer in de organisatie van de Mantel van Sint Maarten. In nauwe samenwerking met Citypastoraat Domkerk, Katholieke Caritas Utrecht (KCU) en Huis van Dominicus is het programma samengesteld.

Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met: Hermen van Dorp, tel.: 06-12240600, e-mail: hermen.van.dorp@huisvandominicus.nl.

Benieuwd welke initiatieven een stimuleringsprijs winnen? Kom dan naar De Mantel van Sint Maarten op 11 november en meld je hiervoor aan. Kijk voor het volledige programma en aanmelding op www.mantelvansintmaarten.nl 

Graag tot ziens op 11 november!

Bekijk hier de flyer.