Landelijke open dag CHARIS

1 juni 2020 10:30 t/m 1 juni 2020 21:00
geloofsgemeenschap: Rafaël
Locatie: Rafaëlkerk, Lichtenbergdreef 4, Overvecht

Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest, maar wat kunnen we daarvan gewaarworden in de dagen erna en in ons dagelijks leven? Wie daar meer van wil weten, kan terecht op een landelijke open dag, Tweede Pinksterdag (1 juni) in Kerkcentrum Sint-Rafaël te Utrecht. De bijeenkomst met als thema ‘Mijn Geest blijft in uw midden’ (Haggai 2,5) wordt georganiseerd door CHARIS (de gezamenlijke groeperingen die in de katholieke Kerk zijn voortgekomen uit vernieuwing door de Geest, oftewel charismatische vernieuwing).

Spreker tijdens de open dag, waarbij iedereen welkom is, is Jean-Luc Moens uit Rome. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de kosten.

Paus Franciscus en doelstellingen CHARIS
Op initiatief van paus Franciscus hebben katholieke charismatische initiatieven een nieuw internationaal dienstwerk gevormd onder de naam CHARIS. Op nationaal niveau krijgt dit gestalte in een Service of Communion, die in Nederland de open dag op 1 juni verzorgt. Spreker Jean-Luc Moens is de eerste internationale moderator van CHARIS. Hij heeft een lange staat van dienst in de internationale Gemeenschap Emmanuel, is opgegroeid in België en werkte onder meer in Afrika. Hij spreekt over de drie doelstellingen die paus Franciscus aan CHARIS meegaf:

– verbreiding van de doop in de Geest,
– eenheid onder alle christenen bevorderen en
– dienst aan de mensen die materieel of geestelijk arm zijn.

Programma

  • 10.30 uur: openingen lofprijzing  afwisselend vanaf verschillende locaties
  • 15.00 uur: eucharistieviering in de Rafaëlkerk: www.sint-rafael.nl
  • ca 12.15 uur: uitleg, informatiemarkt op charis4all.nl

—– lange pauze —–

  • 20.00 uur: lezing door Jean-Luc Moens,  waarna in deelgroepjes gesprek in Zoom
  • 21.00 uur: aanbidding en gebed in een digitale gebedsruimte.

Kinderen en tieners
Het kinderprogramma en de opening ‘s morgens worden verzorgd door veertig leden van KISI God’s singing kids, een groeiende katholieke beweging van kinderen en tieners, die met musicals het evangelie uitdragen en veel doen aan hun eigen geloofsvorming.

Aanmelding (niet verplicht, wel gewenst): via aanmelding@charis4all.nl (o.v.v. aantal personen en leeftijden van kinderen, als die komen).
Meer informatie: www.charis4all.nl.

Bekijk hier de uitnodiging.