Landelijk oecumenisch Inspiratiefestival op Terschelling

20 oktober 2023 13:00 t/m 22 oktober 2023 18:30
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Terschelling

Geloven in beweging
Ben jij geïnteresseerd in geloof, betrokken bij een kerk of gewoon op zoek naar inspiratie? Kom dan naar het Inspiratiefestival op Terschelling! Laat je door een gevarieerd programma in kerken, duinen, bos en strand verrassen door talloze voorbeelden van kerk-zijn in de tijd. Hier ontmoet je mensen die ook op zoek zijn naar de kerk van de toekomst en die hun ervaringen met je willen delen.

Verbinden, verdiepen, vernieuwen
Het Inspiratiefestival Terschelling is dé ontmoetingsplek voor vernieuwende initiatieven op het gebied van geloof, kerk en samenleving. Op het eiland kunnen deelnemers uit de volle breedte van kerk en samenleving zich een weekend lang laten inspireren door mix van activiteiten die een opfrisser zijn voor hun persoonlijk geloof en kerkelijke praktijk. Als een vrijplaats voor verbinding,  verdieping  en vernieuwing wil het Inspiratiefestival een brede oecumenische beweging op gang brengen door christelijk Nederland bijeen te brengen en in gelovig enthousiasme te inspireren.

Het Inspiratiefestival is bijzonder geschikt om als groep te beleven. Kom met je kerkenraad, commissie, bijbelstudiegroep, vrienden- of vriendinnengroep, als familie, jongerenteam, college van kerkrentmeesters of diakenen, werkgemeenschap etc., etc.  Vernieuwing begint door je te laten inspireren met nieuwe ideeën, ervaringen die je kunt delen en bijzondere ontmoetingen. Belangrijk om nu al plannen te maken! Voor wie komt advies: om zo spoedig mogelijk accommodatie(s) te reserveren dit i.v.m. de grote drukte die in dat weekend verwacht wordt. Interesse? U kunt zich hier aanmelden. Meer informatie: www.inspiratiefestival-terschelling.nl/

Programma:

  • Vrijdag 20 oktober: begint de eerste openingsceremonie om 13.00 uur. Het programma begint aansluitend en loopt door 22.30 uur.
  • Zaterdag 21 oktober: starten we om 9.00 en sluiten af rond 22.30 uur.
  • Zondag 22 oktober: sluiten we af met gezamenlijke vieringen, die om 10.00 uur beginnen en eindigen om 11.30 uur. Voor de deelnemers die lekker blijven tot aan de laatste boot (vertrek: 17.30 uur of 18.30 uur.) zijn er de hele middag nog interessante programmaonderdelen te volgen.