Kostersdag 2024 in Doetinchem

7 maart 2024 t/m 7 maart 2024

Locatie: Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming kerk, Prins Hendrikstraat 36 te Doetinchem

Voor alle kosters die actief zijn in het Aartsbisdom Utrecht wordt op donderdag 7 maart 2024 weer een kostersdag georganiseerd. Het thema van de dag is ‘Not done!’ – wat moet je als koster nu echt niet doen als je in de kerk bezig bent met het uitvoeren van je vrijwilligerstaken en waarom niet.

De dag begint met een Eucharistieviering die ook toegankelijk is voor alle andere belangstellenden, parochianen en/of familieleden. Vervolgens worden er diverse deelactiviteiten aangeboden.

Programma

10.30 uur                  Inloop en mogelijkheid voor een kop koffie

11.00 uur                  Eucharistieviering, met vicaris Pauw als hoofdcelebrant

12.00-14.00 uur     Start deelactiviteiten (rondleiding kerk, de sacristie en koepel), inclusief lunchmoment

14.00 uur                  Plenair programma met inhoudelijke presentatie over de missionaire parochie in relatie tot de koster en verdieping over de liturgie van de Goede Week

14.50 uur                  Afsluitend woord door de diocesane werkgroep

15.00 uur                  Informeel samenzijn met een drankje

15:30 uur                  Sluiting

Ieder jaar wordt de kostersdag op een andere locatie in het aartsbisdom gehouden. Eerdere edities waren onder meer in Utrecht en Apeldoorn. Ditmaal vindt de bijeenkomst plaats in de OLV ten Hemelopneming kerk aan de Prins Hendrikstraat 36 te Doetinchem.

Let op:
De kosters van de St. Martinusparochie kunnen zich aanmelden bij het Centraal parochiesecretariaat voor 8 februari. Wij zullen er zorg voor dragen dat de aanmeldingen voor 12 februari ingeleverd worden bij de secretaris van de Diocesane werkgroep voor kosters.

 * Uitgelichte foto: Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming kerk.