Jonge Hemelbestormers over Kerstmis

12 december 2019 17:30 t/m 12 december 2019 19:30
geloofsgemeenschap: Dominicus
Locatie: Dominicuskerk, Palestrinastraat 1

Het Huis van Dominicus gaat in gesprek met aankomende theologen over hun inspiratie en hun roeping, hun verlangen en hun ambitie. Waarom studeren zij theologie? Wat denken en hopen zij te kunnen bijdragen aan de samenleving en aan de kerk?

Jonge Hemelbestormers wordt een maandelijks terugkerend programmaonderdeel van het Huis van Dominicus in Oog in Al. De eerste avond op 12 december – een try out – staat in het teken van Kerstmis. Nadia Kroon en Sjoerd Mulder nemen ons mee in wat dit feest voor hen betekent, als theoloog en als gelovige.

  • Nadia is theoloog en kloosterzuster van Casella in Hilversum.
  • Sjoerd is promovendus theologie aan Tilburg School of Catholic Theology en docent systematische theologie aan de Fontys Hogeschool.

Het programma bestaat uit korte presentaties en gesprek met de zaal. Het geheel wordt afgesloten met een maaltijd en een terugblik door theoloog Erik Borgman.

Iedereen die zich wil laten aansteken door Jonge Hemelbestormers, is van harte welkom. Deelname is gratis, wel aanmelden: hermen.van.dorp@huisvandominicus.nl of tel. 06 122 40 600

Deze activiteit wordt georganiseerd door Huis van Dominicus in samenwerking met Studenten-pastoraat Utrecht, Luce, Katholieke Theologische Universiteit en Fontys Hogeschool Theologie.