Jonge Hemelbestormers over Hoop en Toekomst

26 maart 2020 17:30 t/m 19:30
geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Dominicus
Locatie: Dominicus, Palestrinastraat 1, 3533 EH Utrecht

Het Huis van Dominicus gaat in gesprek met jonge theologen en gelovigen over hun inspiratie en hun roeping, hun verlangen en hun ambitie. Waarom studeren zij theologie? Wat geloven zij en wat hopen zij te kunnen bijdragen aan de samenleving en aan de kerk?

Jonge Hemelbestormers is een maandelijks terugkerend programmaonderdeel van het Huis van Dominicus in Oog in Al. Op 26 maart staat het thema Hoop en Toekomst centraal. Anne-karien Damen en Robert Jan Nijland nemen ons mee wat dit thema voor hen betekent, als drugspastor en als theoloog in opleiding.

• Anne-karien is na haar opleiding Godsdienst Pastoraal Werk aan de slag gegaan als drugspastor in Amsterdam. Ze is daarnaast voorganger bij Abrona en samen met jonge ouders betrokken bij de organisatie van de kleuterkerk in Doorn.
• Robert Jan studeert theologie aan Hogeschool Windesheim en is werkzaam als kerkelijk jongerenwerker in Amsterdam. Hij werd in 2019 genomineerd als jonge theoloog des vaderlands en is mede-oprichter van het Faith Café in Lelystad.

Het programma bestaat uit korte presentaties en gesprek met de zaal. Het geheel wordt afgesloten met een maaltijd en een terugblik door theoloog Erik Borgman. Iedereen die zich wil laten aansteken door Jonge Hemelbestormers, is van harte welkom.
Deelname is gratis. In verband met de catering graag vóór 24 maart aanmelden bij hermen.van.dorp@huisvandominicus.nl