Jonge Hemelbestormers

29 april 2021 10:00 t/m 11:00
geloofsgemeenschap: Dominicus
Locatie: Dominicuskerk, online

Het Huis van Dominicus biedt jonge theologen en gelovigen een podium om te praten over hun inspiratie en ambities. Dit maandelijkse programma wordt nu vanaf februari 2021 online voortgezet.

Nadia Kroon komt als eerste aan het woord. Zij heeft het boek Non in de bus geschreven over haar leven als intredend zuster in de kloostergemeenschap van Casella. Theoloog Erik Borgman gaat hierover met haar in gesprek. Celliste Tal Canetti verzorgt de muziek. Te zien vanaf donderdag 25 februari op het  YouTubekanaal van het Huis van Dominicus.

Robert Jan Nijland is de volgende hemelbestormer. Robert Jan werd in 2019 genomineerd als jonge theoloog des vaderlands. Hij is werkzaam als jongerenwerker in Amsterdam. Het gesprek met hem zal vanaf donderdag 25 maart te zien zijn op het YouTubekanaal van het huis van Dominicus.

In April maakt u kennis met Daan Savert. Hij woont in het Jeanette Noëlhuis, een leefgemeenschap in de Bijlmer met christelijk-anarchistische roots, en is bezig met de onderzoekmaster ‘Peace, Trauma and Religion’. Met Erik Borgman praat hij over theologie als koorddansact tussen bescheidenheid en brutaliteit. Te zien vanaf donderdag 29 april op de website van Huis van Dominicus