Inspiratiedag Mentorschap

16 mei 2020 09:30 t/m 16 mei 2020 16:00
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Thomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12, Utrecht

Jong Katholiek organiseert op zaterdag 16 mei een Inspiratiedag Mentorschap in Utrecht. De dag is bedoeld voor vrijwilligers, professionals, jongeren en iedereen die actief is in het tiener- en jongerenwerk. Sprekers als Jeroen Alting von Geusau en Paul Donders gaan in op de vraag hoe je jongeren kunt begeleiden om dichter naar God toe te groeien.

“Jongeren hebben er behoefte aan begeleid te worden. […] Op de synode hebben velen gewezen op een gebrek aan deskundige personen die zich aan de begeleiding willen wijden. […] De synode erkent de noodzaak godgewijde personen en leken, mannen en vrouwen voor te bereiden, die gekwalificeerd zijn voor de begeleiding van jongeren.” 
Paus Franciscus in ‘Christus Vivit’ §242 – 244

Jong Katholiek wil gehoor geven aan deze oproep van paus Franciscus vanuit de vraag ‘Hoe kunnen wij tieners en jongeren helpen en begeleiden om in hun dagelijks leven dichter naar God toe te groeien? En hoe kunnen wij dit vormgeven binnen onze parochies, bisdommen, in ons werk, op school en in onze omgeving?’

Op deze dag wordt met ervaren professionals ingegaan op deze boeiende thema’s. Er zal veel gelegenheid zijn om vragen te stellen, te leren en om contacten te leggen. Ook is er begeleiding en gelegenheid om concrete plannen te maken omtrent mentorschap.

Sprekers:

Jeroen Alting von Geusau: Oud-topman bij de NS, oprichter van de Kingsmen, heeft veel ervaring in de begeleiding van jongeren en echtparen bij o.a. de gemeenschap Chemin Neuf.

Paul Donders: CEO van Xpand Nederland, inspirational speaker, adviseur en schrijver van leiderschapsboeken.

Niko Schonebaum: Docent klassieke talen & retorica, medeoprichter & docent Stichting Landmerk.

Zr. Maria Nadiya: Blauwe zuster, overste van de communiteit van de Blauwe Zusters in Den Haag. Zij komt oorspronkelijk uit de VS en is inmiddels al vele jaren in Nederland. Zij heeft veel ervaring in de begeleiding van tieners en jongeren uit de hele wereld.

Programma (onder voorbehoud): 

 • 9.30 uur Inloop
 • 10.00 uur Aan tafel met: Jeroen Alting von Geusau & Paul Donders
 • 11.40 uur Actie met: Niko Schonebaum
 • 12.15 uur Workshops
  – Paul Donders
  – Jeroen Alting von Geusau
  – Zuster Maria Nadiya
  – Niko Schonebaum
 • 13.15 uur Lunch
 • 14.15 uur Regiogroepen
 • 15.15 uur H.Mis
 • 16.00 uur Borrel & Einde

Locatie: Thomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12, Utrecht

Toegang: Gratis

Aanmelden (vóór 10 mei, i.v.m. lunch reserveren): https://www.jongaartsbisdom.nl/inspiratiedag/