Gevaarlijk geluk: Willem Jan Otten en Marieke Lucas Rijneveld

31 maart 2022 20:00 t/m 31 maart 2022
geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Dominicus
Locatie: Jacobikerk, St-Jacobsstraat 171, Utrecht

Het leven is door en door kwetsbaar, iets wat we soms maar moeilijk kunnen accepteren. Willem Jan Otten en Marieke Lucas Rijneveld maken juist daar plaats voor in hun werk. Samen met Broese Boekverkopers en het Huis van Dominicus organiseert ViaJacobi in de Jacobikerk een gesprek tussen deze auteurs over wat kwetsbaarheid, troost en God voor hen betekenen. Het gesprek wordt geleid door lekendominicaan en theoloog Erik Borgman, tevens voorzitter van het Huis van Dominicus.

‘Zoals geluk gevaarlijk is voor de roekeloze, voor wie verstrikt zit / in eigen-ik, voor wie de weerloosheid weg-eet, koopt, slikt,’ dicht Marieke Lucas Rijneveld in zijn nieuwe bundel Komijnsplitsers. Hij is auteur van poëzie en proza en winnaar van de International Booker Prize 2020. Zoeken naar en het vinden van een plaats van altijd precaire veiligheid spelen in zijn werk een centrale rol.

Willem Jan Otten, gevierd auteur van poëzie, verhalend proza, toneel, kritieken, artikelen, beschouwingen en essays, schreef in coronatijd wekelijks over wat hij miste, omdat hem de zondagse kerkgang ontzegd was. De teksten zijn hoofdstukken in een boek geworden: Zondagmorgen – over het missen van God. God blijkt erin echter verrassend troostend aanwezig.

Gratis toegang. Graag van tevoren aanmelden via: www.viajacobi.nl