Franciscusviering

3 oktober 2021 10:00 t/m 3 oktober 2021
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Stadsklooster Antonius, Kanaalstraat 198, 3531 CP Utrecht

Pelgrimeren naar plekken van onheil   

Op zondag 3 oktober 2021 om 10.00 uur wordt de jaarlijkse Franciscusviering gehouden in het Stadsklooster Antonius, Kanaalstraat 198, 3531 CP Utrecht.
Naast de kleurrijke verhalen die er over Franciscus verteld worden, maken we kennis met het pelgrimeren van Franciscus naar plekken van onheil. Franciscus en de Sultan laten zich niet meeslepen door de vijandige en gewelddadige houding van hun tijdgenoten. Zij zochten de ontmoeting en herkenden bij elkaar het verlangen naar vrede.
Iedereen van jong tot oud die deze dienst mee wil vieren is van harte welkom. Deze viering wordt georganiseerd door de Utrechtse regio van de Franciscaanse Beweging samen met de Antonius gemeenschap. Aansluitend aan de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee, rekening houdend met voldoende afstand.
Allen worden uitgenodigd om houdbaar voedsel mee te nemen voor degenen die noodgedwongen een beroep moeten doen op de plaatselijke voedselbank. Dit wordt voorafgaand aan de viering ingezameld.
Meer info bij Mia Maesen, email: maesen.mia@franciscanessen.nl

Graag tot ziens op zondag 3 oktober.