Filmmiddag: “The Letter”

26 november 2023 12:30 t/m 26 november 2023 14:00
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Tuinzaal Nicolaïkerk, Nicolaasdwarsstraat 14 Utrecht

De wijkgemeente Nicolaikerk vertoont, in het kader van het gesprek over duurzaamheid, de film ‘The Letter’.

Enkele jonge mensen (uit vier landen) worden in een persoonlijke brief door de paus uitgenodigd om naar Rome te komen. Een jonge klimaatactiviste uit India, een klimaatvluchteling uit Senegal, de leider van een Braziliaanse inheemse gemeenschap en twee klimaat- en biodiversiteitsonderzoekers uit Hawaï. We zien hun ontmoeting met elkaar en hun gesprek met de paus. Samen wordt gezocht naar oplossingen voor de natuur, de inheemse bevolking, de armen en de jongeren. Tussendoor wordt informatie gegeven over de planetaire crisis en de tol die het eist van de natuur en de mensen.

De documentaire ging 4 oktober 2022 in première en is ontstaan naar aanleiding van de encycliek Laudato Si (Wees Geprezen – met een verwijzing naar het Zonnelied van St.-Franciscus) uit 2015 met als ondertitel ‘over de zorg voor ons gemeenschappelijk huis’. Deze encycliek gaat over hoe alles met elkaar verbonden is, en dat de manier waarop we met de aarde omgaan niet los staat van hoe we voor elkaar zorgen.

Een bijzondere film over een bijzondere encycliek (voor alle mensen wereldwijd) over een bijzonder initiatief, waarin gesproken wordt met jongeren die normaal niet gehoord worden aan de vergadertafels.

De film duurt 80 minuten en is Nederlands ondertiteld.

Toegang: gratis. (U kunt een gift doen d.m.v. de QR-code in de kerk)