Eucharistieviering van de Gemeenschap en Bevrijding

21 februari 2020 19:00 t/m 21 februari 2020
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Sint Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36

Met een eucharistieviering op vrijdag 21 februari gedenkt de Nederlandse gemeenschap van de kerkelijke beweging Gemeenschap en Bevrijding (Comunione e Liberazione, CL) de 15e sterfdag van haar stichter, mgr. Luigi Giussani (22 februari 2005) en de 38e verjaardag van de pauselijke erkenning, door de heilige Johannes Paulus II, van de Fraterniteit van Gemeenschap en Bevrijding (op 11 februari 1982).

CL ontstond in de jaren vijftig in Milaan, toen de jonge priester Luigi Giussani (1922-2005) godsdienstles ging geven op een middelbare school, omdat hij – in een Italië dat uiterlijk heel katholiek was – merkte dat jonge mensen nauwelijks geholpen werden de redenen van het geloof te zien en te beleven. Uit zijn enthousiasmerende opvoedingswerk ontstond een beweging die op dit moment actief is in meer dan negentig landen, waaronder Nederland.

De eucharistieviering vindt plaats op de gebruikelijke tijd van de vrijdagsmis, 19.00 uur, in de St. Catharinakathedraal, en zal voorgegaan worden door Mgr. mr. drs. Th.C.M. Hoogenboom, hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht. Mr. drs. M.J.A.M. Peeters, verantwoordelijke voor CL in Nederland, concelebreert. U bent van harte welkom deze eucharistieviering bij te wonen.

Foto’s:
* Uitgelicht: don Luigi Giussani, met dank aan “CL-Archief”.
* Verschillende momenten van de CL-gemeenschap in Nederland, met dank aan “Archief CL Nederland”