Driedaagse bisdombedevaart naar Echternach

29 mei 2023 t/m 31 mei 2023
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Echternach in Luxemburg

Ga op 29 (Tweede Pinksterdag), 30 én 31 mei 2023 mee op busbedevaart met het Aartsbisdom Utrecht naar Echternach in Luxemburg! Daar wordt bij het graf van Sint Willibrord, de eerste aartsbisschop van de bisschopszetel te Utrecht en de apostel van Nederland, de ‘Springprocessie’ gehouden. Daaraan nemen we met onze groep deel. We verblijven in hotel Koch-Schilt in Irrel, vlakbij Echternach.

We vertrekken op 29 mei vanuit Deventer via Utrecht naar de H. Amelbergabasiliek in Susteren, waar we de Eucharistie vieren. Deze romaanse kerk staat op de plaats waar Willibrord in het jaar 714 een abdij stichtte. Dit klooster fungeerde voor hem en zijn medewerkers als halteplaats gedurende de lange reis van Utrecht naar Echternach.

‘s Middags reizen we door naar het hotel; na het diner gaan we naar Echternach voor het plechtig Lof in de basiliek. Op 30 mei wonen we na het ontbijt de plechtige Eucharistieviering bij in de basiliek om daarna deel te nemen aan de Springprocessie. De middag en avond (na het diner in het hotel) zijn ter vrije besteding. De volgende ochtend vertrekken we naar Trier – de oudste stad van Duitsland met haar historisch centrum en imposante Dom – en reizen vervolgens door naar het karakteristieke ‘witte stadje’ Thorn, waar we de Eucharistie vieren en de abdijkerk bekijken. Na de warme maaltijd in Thorn volgt de slotetappe huiswaarts: de geplande aankomst is rond 20.00 uur in Utrecht en rond 21.00 uur in Deventer. De reisleiding en pastorale begeleiding zijn in handen van vicaris Cornelissen.

Prijs: € 245 p.p. (o.b.v. een tweepersoonskamer en halfpension; toeslag eenpersoonskamer (zeer beperkt beschikbaar): € 50). Voor informatie en opgave: Diocesane Werkgroep voor Bedevaarten van het Aartsbisdom Utrecht, Ben Lokate, e-mail: lokate@aartsbisdom.nl.

Het complete programma is te vinden op: https://www.aartsbisdom.nl/home/bedevaarten/bedevaarten-buiten-aartsbisdom/echternach/