Digitale Adventsretraite – Ignatiaans bidden

28 november 2021 t/m 19 december 2021
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Online

Nog een week en dan begint de digitale adventsretraite van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit. Pater Jan Stuyt sj schreef de retraite van dit jaar. In dit interview met Ignis webmagazine vertelt hij over de achtergronden van de retraite.

Uitwisselen
Uit eerdere enquêtes weten we dat veel deelnemers op de een of andere manier uitwisselen over hun gebedservaringen tijdens de digitale retraites.
Heb je daar ook interesse in? Op hun website vind je een overzicht van bestaande deelgroepen waarbij je je kunt aansluiten. Of en hoe die door kunnen gaan zal uiteraard afhangen van de plaatselijke sanitaire maatregelen.

Liever een digitale deelgroep?
Digitaal zijn op dit vlak geen beperkingen. Momenteel worden vier digitale uitwisselingsgroepen aangeboden. Dat is voor 20.000 deelnemers niet veel.
Daarom deze oproep: wil jij overwegen om een digitale uitwisselingsgroep te organiseren? Dan kan via ZOOM, Google Meet, Skype etc. Als je een mail stuurt naar ignatiaans.bidden@jesuits.net dan kunnen zij ook jouw deelgroep aanbieden op hun website.

Wekelijkse meditatie via ZOOM
Ook dit jaar is er iedere zaterdagochtend een geleide meditatie aan via ZOOM. Op zaterdagochtend om 09.30 uur. De link voor deelname wordt in de gebedsmail op vrijdagavond verstuurd. Je kunt deze meditaties ook terugzien op ons YouTube-kanaal (abonneer je alvast).

Wat is ignatiaans bidden?

Bekijk hier de video.

 

 

* Uitgelichte foto: van de blog van jezuïet Nikolaas Sintobin SJ