Denken in de Driehoek: Godshuis om in te wonen?

18 mei 2022 20:00 t/m 18 mei 2022 21:30
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, 3511 LA Utrecht

De kerk, of het kerkgebouw, wordt wel Godshuis genoemd, gebouwd van levende stenen. Wat betekent dit eigenlijk? Hoe moeten we ons voorstellen dat God in de kerk woont? En wie is er thuis in Gods huis? Wie mag er bouwen aan Gods huis en wie bepaalt eigenlijk hoe het eruit ziet? En wat als je je nu niet thuis voelt in dat huis, omdat jouw manier van leven afwijkt van wat men ‘normaal’ vindt? Kunnen gemarginaliseerde groepen zich een thuis maken in dat huis van God? Of kiezen zij liever voor bouwen met het bouwafval in de marge?

Met deze vragen gaan dr. Mattijs Ploeger (oud-katholiek theoloog en rector en docent aan het Oud-katholiek seminarie) en prof dr. Mariecke van den Berg (hoogleraar feminisme en christendom op de Catharina Halkes Leerstoel van de Radboud Universiteit Nijmegen) in gesprek met elkaar en met het publiek.

Toegang gratis

dr Mattijs Ploeger is rector van het Oud-Katholiek Seminarie aan de Universiteit Utrecht en docent systematische theologie en liturgie aan hetzelfde seminarie, en daarnaast priester van het oud-katholieke bisdom Haarlem.

prof dr Mariecke van den Berg is bijzonder hoogleraar feminisme en christendom aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (Catharina Halkes leerstoel) en universitair docent interreligieuze studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam.