De weg terug

7 december 2022 19:30 t/m 21 december 2022 20:00
geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Paulus
Locatie: Tuindorp

Oecumenische vespers in Tuindorp

We moeten stappen terug zetten. Minder verbruik, minder vanzelfsprekendheden, minder sores misschien. We moeten loslaten om uit de kramp te geraken een nieuwe mogelijkheden te zien en de zegen van een belofte te ervaren.

Op de drie woensdagavonden die in december aan Kerst voorafgaan, willen we dat doen: de weg terug nemen, in het leven van de jonge Jezus, totdat hij weer als kind van de grote belofte in zijn kribbe ligt, de weg terug ook in ons eigen leven, om bij die kribbe, die voerbak vol belofte uit te komen, met wat minder verleden en wat meer toekomst.

We kijken telkens ook naar een schilderij van Franz Hazelzet. Kleur is zijn uitgangspunt. ‘Laag over laag komen er kleuren op het witte doek totdat iets zich ontvouwt: een diepte, een vergezicht of een beweging. Wanneer je als toeschouwer de rust neemt om te kijken, zie je onverwachte beelden en valt er van alles te ontdekken en vooral licht. Licht naar Kerstmis toe en het nieuwe jaar in.‘

Hazelzet denkt daarbij aan de woorden van de dichter Nijhoff en wij zeggen hem die woorden graag na. ‘Het licht, Gods witte licht / breekt zich in kleuren:/ kleuren zijn daden van het licht dat breekt’.

De gemeenschappelijke vespers van Jeruzalemkerk, Paulus- en Tuindorpkerk zijn momenten van rust, met muziek, bijbellezing  en beeld, met gebed, met stilte en bezinning. De vespers duren telkens van half acht tot acht uur.

Data en locatie:

  • 7 december in de Pauluskerk (Willem de Zwijgerplantsoen 19)
  • 14 december in de Tuindorpkerk (Prof Suringarlaan 1)
  • 21 december in de Jeruzalemkerk (Kouwerplantsoen 1a – bij De Gaard).

Een tentoonstelling met het werk van Franz Hazelzet is in de maand december te zien in de Tuindorpkerk.

 

Meer agendapunten