‘De kunst van het verbeelden’ lezing door Bob Venus

21 juni 2023 20:00 t/m 21 juni 2023 21:30
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, Utrecht (naast de Gertrudiskathedraal)

Deze lezing op woensdag 21 juni is de laatste avond van de boeiende lezingserie ‘Verbeelding aan de macht’ van Denken in de Driehoek. Kunstenaar en ‘zalige zot’ Bob Venus wil in alles verbinden: aan wat is, aan wat leeft en altijd met als doel om ‘aandachtig aanwezig’ te zijn. Dacht hij vroeger door zijn religieuze zoektocht de waarheid te bezitten, heeft hij nu enkel en alleen nog het verlangen om van waarde te zijn, waarde toe te voegen aan het leven en het leven van mensen. Gedurende deze avond geeft hij ons een kijkje in zijn hart.

Bob Venus is artiest en kunstenaar. Als kind groeide hij op in een baptistengemeente en deed later de opleiding sociaal-cultureel werk. Na zijn opleiding heeft hij jarenlang als jongerenwerker gewerkt bij verschillende kerken waarbij hij de jongeren aan de rand opzocht. Na zijn eigen coming-out op geloofsgebied is hij gestopt met dit werk en stort hij zich volledig op het maken van beeldend werk en touwtekeningen.

Enthousiast over de inhoud van deze lezing? De vorige lezingen zijn dankzij Allard Amelink te beluisteren in de vorm van een podcast. De podcast zijn te beluisteren op podcastplatforms zoals Spotify en Apple Podcast door te zoeken op ‘Denken in de Driehoek’.

Denken in de Driehoek organiseert open publiekslezingen voor de Gertrudiskathedraal in Utrecht. Elke avond staat op zichzelf en kan los van de andere bezocht worden. Na de spreekbeurt is er volop ruimte voor vragen en discussie. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Het programma is van 20:00 tot 21:30 uur. Zaal open inclusief koffie en thee vanaf 19.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot napraten. Voor informatie kunt u mailen naar gertrudis.cultuur@okkn.nl.