Concert: Requiem in F-klein van Biber

1 december 2019 15:00 t/m 1 december 2019 16:15
geloofsgemeenschap: Dominicus
Locatie: Dominicuskerk, Palestrinastraat 1

Op zondag 1 december voert Projectkoor Passio het Requiem in F-klein van Heinrich Biber (1644 – 1704) uit. Dit Requiem is, zeker wat betreft zijn vocale oeuvre, een relatief onbekende en onderschatte componist. Dat is zeer onterecht want hij was een belangrijke exponent van de Oostenrijkse Barokmuziek die veel nieuwe elementen heeft toegevoegd aan de barokke compositie en muziekstijl!

Het Requiem in F-klein (1692) is een opvallende verschijning tussen de dodenmissen die gecomponeerd werden in de 17e eeuw: het kenmerkt zich door een heel nauwe samenhang tussen de liturgische “Requiem” tekst en de muzikale interpretatie daarvan. Opvallend is ook hoe Biber verschillende thema’s in allerlei variaties laat terugkomen in de compositie.

Verder staan delen uit het “Miserere in C” van Johann Adolf Hasse, ook al een barok componist, en het “Da Pacem Domine” van Arvo Pärt op het programma.

De solistenpartijen worden gezongen door vocaal kwartet Oculus, voor deze gelegenheid uitgebreid met een extra sopraan. Zij zullen ook nog een eigen stuk ten gehore brengen.

Projectkoor Passio o.l.v. dirigent Berny Oude Kempers, brengt (relatief) onbekende werken uit.

Kaarten: € 10.-, inclusief consumptie.

Download hier de flyer.