Bijeenkomst voor jongeren over Europese verkiezingen

25 mei 2024 17:30 t/m 25 mei 2024 21:00

Locatie: Bisschopshuis, Maliebaan 40, Utrecht

In Nederland vinden de Europese verkiezingen plaats op donderdag 6 juni 2024. Om een verantwoordelijke stem uit te brengen, heeft het jongerenplatform van COMECE (de Europese Bisschoppenconferentie) een Toolkit geschreven die ons kan helpen goed na te denken over onze standpunten. Daarom komen wij graag op zaterdag 25 mei met jongeren samen in Utrecht. Aan de hand van de synodale gespreksmethode praten we over de vragen die worden gesteld in de Toolkit.

Het is belangrijk dat je deze Toolkit al goed gelezen hebt en over de vragen een mening hebt gevormd, zodat we vlot met elkaar in gesprek kunnen gaan. Op een respectvolle wijze willen we discussiëren over de thema’s die aan bod komen in de Toolkit.

Mgr. Hoogenboom is hulpbisschop van Aartsbisdom Utrecht en o.a. bisschoppelijk gedelegeerde in de Europese Bisschoppenconferentie (COMECE). Lucas Brinkhuis is sinds 2019 Statenlid voor Groenlinks in Overijssel en sinds 1 januari 2022 Fractievoorzitter. Lucas is vanuit Nederland lid van de jongerenraad van COMECE en heeft de Nederlandse vertaling van deze Toolkit geschreven. Hij zal deze avond ook aanwezig zijn.

We verwachten een kleine groep – daarom staat de bijeenkomst vooralsnog gepland in het bisschopshuis aan de Maliebaan. Meld je tijdig aan zodat we zo nodig een grotere ruimte kunnen regelen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Sarah via jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl.

Praktische informatie:

  • Zaterdag 25 mei in Utrecht (Maliebaan 40). We vragen een kleine vergoeding voor het eten.
  • 17.30 uur Aanvang
  • 18.00 uur Samen eten
  • 19.00 uur Gesprek over de Toolkit
  • 21.00 uur Borrel
* Dit artikel is eerder gepubliceerd op de website van Jong Aartsbidsom.