Avond van de martelaren

23 februari 2024 19:00 t/m 23 februari 2024 21:00
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Sint Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73, Amsterdam (tegenover Centraal Station)

Op vrijdag 23 februari gedenken we de mensen die in 2023 zijn gedood om hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19.00 uur, bidden we samen de kruisweg met muziek en getuigenissen. Met bisschoppen en priesters die de Eucharistieviering voorgaan, prachtige muziek en indrukwekkende getuigenissen, is de Avond van de Martelaren één van de meest plechtige momenten om in Nederland de vervolgde christenen te gedenken.

Dit jaar gedenken we onder meer koster Diego Valencia uit Spanje, die vermoord werd door een terrorist die even daarvoor in een andere kerk een pater ernstig had verwond. De geliefde Diego gaf zijn leven in dienstbaarheid aan Christus. Ook op de Filipijnen en in Nigeria lieten gelovigen het leven vanwege hun geloof. Een van hun was broeder Godwin Eze uit Nigeria. Hij werd samen met twee andere Benedictijnen uit zijn klooster ontvoerd en door de jungle meegevoerd. Terwijl hij zijn medebroeders probeerde gerust te stellen en de moed erin hield, werd juist hij vermoord. Zijn medebroeders werden gemarteld, maar overleefden het drama ternauwernood.

Kom ook op 23 februari naar de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam en bid vanaf 19.00 uur mee voor koster Diego Valencia, broeder Godwin Eze en wie nog meer in 2023 zijn vermoord vanwege hun geloof in Christus. De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur.