Augustinus: Onderweg zijn met elkaar

18 april 2020 13:00 t/m 16:00
geloofsgemeenschap: Augustinus

Augustinus inspireert tot… onderweg zijn met elkaar.   

In 2020 organiseert de inspiratiegroep van de St. Augustinuskerk drie middagen. Ons doel is mensen te inspireren en de verbondenheid en betrokkenheid onderling weer meer te voelen en te versterken. Het overkoepelende thema is onderweg zijn met elkaar.  Zeker nu onze Augustinuskerk nog een poos dicht blijft, zijn wij letterlijk nog meer op elkaar aangewezen om samen onderweg te blijven, naar elkaar om te zien, elkaar van hart tot hart te ontmoeten. Om onszelf onderdeel te blijven voelen van onze geloofsgemeenschap. We kiezen voor een wat andere manier dan we gewend zijn. Meer met elkaar, voor elkaar en door elkaar.

De bijeenkomst van zaterdag 18 april gaat vanwege het Coronavirus niet door.

Op zaterdag 13 juni komen we bij het verhaal van het mosterdzaadje. De kiem van ons geloof! Wat een genade als je gelooft, als God dichtbij je is. Als het je is meegegeven. Maar, je moet je geloof ook onderhouden, verdiepen, en dat is niet altijd even makkelijk, zeker niet als je moeilijke tijden doorstaat. En hoe kunnen we elkaar bij deze geloofsbeleving helpen?

De zaterdagen zijn aansluitend aan de mis van 12.00 uur bij de zusters Augustinessen. Eerst is er om 13.00 uur in de Rozenstraat een eenvoudige lunch. Daarna zullen we van 13.30 tot  15.30 / 16.00 uur met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen  over hoe ons geloof  ons in ons dagelijkse leven helpt en inspireert.

De middagen zijn voor de mensen van de Augustinusgemeenschap maar staan ook open voor andere parochianen uit Utrecht en omstreken. Het maximum aantal deelnemers is 25 personen.

U kunt zich opgeven voor één middag maar uiteraard ook voor alle drie de middagen.

Aanmelden kan via augustinusberaad@katholiekutrecht.nl of via 06 50431561 bij Dorine Sweere.

Voor meer informatie: https://www.katholiekutrecht.nl/activiteit/augustinus-onderweg-zijn-met-elkaar/

Bekijk hier de folder.

De Augustinus inspiratiegroep hoopt u te verwelkomen!

Johan Rolf, Jacqueline van Meerkerk, Saskia Verhoeven,

Marie Erlings, Mariëlle Vis, Dorine Sweere.